Denizli’de yapımına 8 yıl önce başlanan,  4 firmanın yapamayıp bıraktığı 83 kilometre uzunluğundaki Acıpayam-Çameli-Fethiye yolu hala bitirilemedi.

Çameli halkının yıllardır beklediği Denizli’ye ulaşımını rahatlatacak Çameli yolunda çalışmalar sürüyor. Yapımına 8 yıl önce başlanan 4 müteahhit değiştiren 83 kilometre uzunluğundaki Acıpayam-Çameli-Fethiye yolun sonuna gelindi fakat hala bitirilemedi. Doğa şartları nedeniyle çalışmalar çok yavaş yürüyor. Birçok müteahhidin kaçmasına neden olan yol, 3 sene önce yeniden ihale edilerek çalışmalara başlandı. Şimdi ise çalışmaların ne zaman bitileceği merak konusu.

 

YILDIRIM

Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğunda 4 Şubat 2013 yılında Denizli’ye açılışa gelmişti. Açılışta söylediği  ‘Dünyanın Yolunu Yaptık, Çameli’nin Yolunu Yapamadık’ sözü hala geçerliliğini koruyor. 

 

KOCATEPE

Eski Vali Şükrü Kocatape’nin de gündeminden düşmeyen Çameli Fethiye yolu ihaleyi alan firmanın da çalışma yapmadığı öğrendiğinde Karayolları Bölge Müdürü Baki Çoban’a, "Yol denilince yoldan çıkıyoruz. Dünyanın yolunu yaptık Çameli’nin yolunu yapamadık. Bu konuda firmalara gerekli uyarıları yapın" diyerek tepki göstermişti.

 

ARSLAN

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan yol hakkında devam bilgi alıyor. Arslan da sözüne bakılacak olursa yol çalışması Ekim 2016 bitmesi gerekiyordu.  Arslan, “Yol yapım çalışması 2016 yılı Ekim Ayında bitmiş olacak. Arazide yeterli sondajlama çalışması yapılmadığı için önceki firmalar başarılı olamadı. Şimdiki firmamız bu çalışmayı yaptı. Yolumuzun açılışında Cumaalanı’nda Zeybek oynamaya başlayacağız, Darıveren Ovası’ndan çıkacağız. Çameli olarak bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.

 

ÖZKAN

AK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan’ın 16 Ekim 2016 tarinde TBMM Genel Kurulu’nda konuşmasında yeni yılın hemen başında yolunun tamamlanacağının müjdesini vermişti.

 

ALTIPARMAK

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, yapımı devam eden Acıpayam-Çameli-Fethiye Karayolu'nun 2016 yılının sonu itibariyle bitirilip, hizmete gireceğini söylemişti.

 

SON SÖZÜ ZEYBEKCİ VERDİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli Programı kapsamında Çameli ilçesini ziyarette bulundu. 2017’de Çameli’nin rüyası gerçekleşecek” dedi.

Yol çalışmalarının son akıbetini öğrenmek amacıyla Pamukkalehaber olarak, Karayolları Denizli 27. Şube Şefliği’ni aradık. 27. Şube Şefliği, bize personelin arazi de olduğunu bu nedenle İzmir Bölge Müdürlüğünü aramamız gerektiğini belirtip bölgenin telefon numarasını verdi.  Şube müdürlüğünün verdiği telefon numarasını arayarak İzmir Bölge Müdürlüğü’ne ulaştık, santraldeki görevli bize birkaç yetkiliyle görüştürdü görüştürmesine ama sorumuza cevap alabileceğimiz bir muhatap bulamadık.  Son olarak Ankara Bölge Müdürlüğünü aramamız gerektiği söylenerek  telefonumuz kapandı.

 

 

Editör: TE Bilişim