Çevre Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Ekrem Emiroğlu, 2016-2017 av döneminin 8 Ocak tarihinde sona erdiğini, şu anda yavrulama döneminde olan hayvanların yasağa rağmen avlandığı taktirde, kuralları delenlere büyük para cezaları geleceğini söyledi.

SEVİM SAY

Keklik, çil keklik ve kınalı keklik gibi hayvanlar için av yasağının, 8 Ocak 2017 tarihi itibariyle başladığını açıklayan Çevre Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Ekrem Emiroğlu, yasağa rağmen kuralları hiçe sayanları suçun niteliğine göre 250 lira ile 17 bin liraya kadar para cezalarının beklediğini söyledi.

Emiroğlu açıklamasında “Avcılarımızın büyük çoğunluğu, 2016 yılında kurallara uydular. Kurallara uymadıkları tespit edilen 300 kişiye ise, işledikleri suça göre para cezaları uygulandı. Avcılarımızdan bu av sezonunda da kurallara uymalarını bekliyoruz. Şu anda keklik, çil keklik ve kınalı keklik yavrulama döneminde olduğu için avlanmaları yasak. Bu avlanma yasağı Ağustos ayına kadar devam edecek. Ördekgiller ve domuz avı için ise yasak 26 Şubat tarihinde başlayacak. Aynı şekilde bu hayvanları avlama yasağı Ağustos ayında son bulacak” dedi.

Editör: TE Bilişim