Çamelili üreticilerin başı sirke sineği ile dertli. Sirke sineği ile mücadele en etkili ilacın ise elma sirkesi olduğunu belirten Çamelili çiftçiler, Vali Ahmet Altıparmak’tan sirke talebinde bulunmuştu. Vali’den , “sirke yapamayan köylü mü olur? Kendi sirkenizi kendiniz yapın” cevabını alan çiftçiler bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan talep etti. 

PAMUKKALEHABER

Çamelili üreticilerin sirke sineği ile mücadelesi devam ediyor.   Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konuyla ilgili Çameli’de toplantı düzenledi. Toplantıya,  İl Müdürlüğü’nden 3 teknik elaman ile birlikte Çameli Belediye Başkan Yardımcısı Atila Aydın, Çameli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Durmuş İvgin, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.



Çiftçilere sirke sineği ile ilgili mücadelede teknik bilgiler veren Arzu Şengün, Drosophilia Suzukii ( Kanadı Noktalı Sirke Sineği ) Sirke Sineği olarak adlandırılan türün tanıtımını yaparak, bulaşma ve yayılma olması durumunda neler yapılması gerektiğini açıkladı. 

BU KEZ BAŞKAN ZOLAN’DAN TALEP ETTİLER 
Çamelili çiftçilerin Sirke sineği ile mücadelede kullanılan elma sirkesi ile ilgili talebi olduğunu belirten Çameli Belediye Başkan Yardımcısı Atila Aydın toplantıda, “Sizin talebinizi başkanımız cengiz Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a iletti ve kendisinden söz aldı” diyerek çiftçilere müjde verdi. 



VALİ, “KENDİNİZ ÜRETİN” DEMİŞTİ
Vali Ahmet Altıparmak, Çameli ziyareti kapsamında, çiftçilerle biraraya geldiği toplantıda çiftçilerin sirke talebine, “Sirke yapamayan köylü mü olur? Kendi sirkenizi kendiniz yapın” diyerek geri çevirmişti. 

Editör: TE Bilişim