Denizli’de şehir içi toplu taşıma araçlarında sivil polis dönemi başlıyor. Toplu taşıma araçlarında görevlendirilen sivil polisler kural ihlallerinde anında cezai işlem uygulayacak.

Denizli Emniyet Müdürlüğü haftalık trafik raporunu açıkladı. Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimlerince 30 Ocak-05 Şubat 2017 tarihleri arasındaki bir haftalık dönemde yapılan trafik denetimleri sonucunda,  14 bin 138 araç kontrol edildi. Yine bu tarihler arasında toplam 73 adet suç tespit tutanağı düzenlendi.

Denizli’de tüm Polis Sorumluluk bölgesinde 75 adet trafik kazası meydana gelirken bu kazalarda 1 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişide yaralandı. 

TOPLU TAŞIMADA  SİVİL POLİS DÖNEMİ

Öte yandan  Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapıla açıklamada  vatandaşların şehir içinde daha güvenli bir trafik ortamında yolculuk yapabilmeleri  için  sivil polisler yolcu olarak görevlendirilecek. Bu görevliler seyahatleri boyunca şoförlerin yaptıkları -fazla yolcu alma, durak harici yolcu indirme bindirme, cep telefonu ile görüşme, emniyet kemeri takmama vb. hataları anında belirleyerek ceza kesecek.

 

 

Editör: TE Bilişim