Pamukkale Nüfus Müdürlüğü’ne her gün yaklaşık 500 kişi yeni çipli kimlik kartı almak için başvuruyor. Buna karşın ise 210 kişinin talebi alınabiliyor. Yetkililer ise yoğun başvurunu yığılma ve aksamalara neden olduğunu belirterek vatandaşlardan acele etmemesini istedi.

PAMUKKALEHABER

Yeni kimlik kartlarının Türkiye genelinde yaygınlaştırma uygulamasına başlanmasıyla birlikte 2 Ocak 2017  tarihinden bu yana Pamukkale İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından 4 bin 28 vatandaşa yeni kimlik kartları teslim edildi. 

HER GÜN 500 KİŞİ BAŞVURUYOR 
Pamukkale Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, çipli kimlik kartı için her gün 500 kişinin başvurduğunu, ancak 210 kişinin talebinin alınabildiği belirtilerek, “Yeni kimlik kartlarının dağıtımında, halihazırda kullanımda olan Nüfus Cüzdanlarının geçerliğinin devam etmesine rağmen vatandaşlarımızın panik havasında kimlik kartı başvuru talebinde bulunması Nüfus Müdürlüğünde yoğunluğa sebebiyet vermekte ve bazı sorunları beraberinde getirmektedir” denildi. 

Ayrıca aynı açıklamada bir dizi uyarılarda bulunularak,  “Genel Müdürlüğümüze ve nüfus müdürlüklerine intikal eden bilgilerden "mevcut nüfus cüzdanı " nın geçerlilik ve değiştirme süresi ile ilgili olarak tereddütlerin olduğu anlaşılmıştır. Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı yaygınlaştırma uygulamasına ülke genelinde 02.01.2017 tarihinden itibaren başlanmıştır. Bu çalışmanın 3 ila 3,5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Bu itibarla kişilerin elinde varolan nüfus cüzdanları, değiştirilmesini zorunlu kılan haller dışında yenisi ile değiştirilinceye kadar geçerlidir” ifadelerine yer verildi. 
           
GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ VERİLİYOR
Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamalarında doğum, kayıp veya tahrifat sebebiyle kullanılamayacak durumda olması nedeniyle yapılan kimlik kartı başvurusunda, yeni kart düzenleninceye kadar on beş gün geçerli Geçici Kimlik Belgesi düzenlenmekte ve belgenin Kimlik Paylaşımı Sistemi üzerinden doğruluğu da kontrol edilebildiği belirtildi. 
            

Editör: TE Bilişim