Denizli’nin Selçuklu döneminden kalma önemli yapılarından, Akhan Kervansarayı ile aynı özellikleri taşıyan Çardak Kervansarayı’nın restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2017 yatırım programına alındı.

Anadolu’nun önemli ticaret yollarından biri olan Denizli’de Akhan ve Çardak’a Selçuklu Devleti döneminde kurulan kervansaraylar o dönem tüccarların uğrak yerlerindendi.
 
Akhan’daki kervansaray restore edilip turizme kazandırılırken, Çardak’taki ise yüzyıllardır olduğu gibi çürümeye devam ediyordu.
 
Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk’ün göreve geldikten sonra girişimlerini başlattığı restorasyon için son aşamaya gelindi ve 2017 yatırım programına alındı.
 
2014’ten bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aydın Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, Denizli Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü olmak üzere defalarca yazışmaların yapıldığı 21 sayfalık proje dosyasının hazırlandığı kervansarayın restorasyon müjdesi de Ankara’da bulunan Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk’ten geldi. Öztürk, kervansarayın 2017 programına alındığını müjdeledi.

Kaynak denizliguncel

Editör: TE Bilişim