UMUTLAR TÜKENİYOR

 

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde, Menderes Nehri'nde bindikleri lastik botun alabora olması sonucu akıntıya kapılarak sürüklenen 26 yaşındaki Kara Pilot Üsteğmen Burak İz'i arama kurtarma çalışmalarına bu sabah 06.30’dan itibaren tekrar başlandı. Nehrin debisinin düşürülüp, arama kurtarma çalışmalarında kolaylık sağlanması için Cindere Barajı'nın kapakları hala kapalı tutulurken, geçtiğimiz yıl lav edilen Denizli Sualtı Arama Kurtarma ekibinin şu an bölgede bekletildiği öğrenildi. Geçtiğimiz yıl AFAD Başkanlığı tarafından, 300 bin lira yatırım gerektiği için lav edildiği öğrenilen ekibin arama kurtarma çalışmalarına katılamadığı ve bölgede beklemek zorunda kaldığı öne sürüldü.

Arama kurtarma çalışmalarına Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, AFAD ve Muğla’dan ekiplerin katıldığı bildirildi.

Menderes Nehri kenarındaki sazlıklar ve ağaçlar arasında botla arama çalışmaları sürerken, su altında etkin bir arama çalışması yürütülebilmesi için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi'nden de takviye olarak dalgıç istendi.

Kara Pilot Üsteğmen Burak İz'le bulundukları botun alabora olması sonucu yüzerek kurtulan kardeşler 27 yaşındaki Özgür, 25 yaşındaki Önder ve 23 yaşındaki İsmail  Kaval kardeşler jandarma tarafından gözaltına alınmıştı.

 

Editör: TE Bilişim