Denizli Haber - 1915 olayları etrafında kurulan ‘Soykırım’ iddiasının, kara bir propaganda, aziz Türk milletine atılmış büyük bir iftira olduğunu vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, yeryüzünde bulaşmadığı soykırım, katliam ve insanlık suçu kalmayan ABD'nin, Türkiye'ye söyleyebilecek sözünün olmadığını söyledi.  ABD Başkanı’nın 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” ifadesini sert bir dille kınadıklarını belirten Garip, "Biden'ın 1915 olaylarıyla alakalı açıklaması, tarihi ve hukuki hiç bir kıymeti olmayan ilkel siyasi hesapların ürünü bir açıklamadır.1915 olayları etrafında kurulan soykırım iddiası, aziz milletimize atılmış büyük bir iftiradır. Bu iftira kampanyası asılsızdır, hayasızdır. Bizim uzun, şanlı ve şerefli tarihimiz gurur kaynağımızdır” dedi.

“ABD’NİN ELİNDE İNSANLIĞIN KANI VAR”

Asılsız iftira ve karalamalarla Türkiye’yi kimsenin zor durumda bırakmaya gücünün yetmeyeceğini belirten Garip, “Bugün Türkiye’yi sözde ‘Ermeni Soykırımı' ile itham eden Amerika’yı bütün dünya Vietnam’da, Afganistan’da ve Irak’ta eline bulaştırdığı milyonlarca mazlumun kanından tanımaktadır. Kendi tarihini Kızılderililere yaptığı soykırımla başlatan Amerika, ülkemizi ve tarihimizi sözde soykırımlarla itham edecek en son ülkedir. Dünya Savaşı sonrası Japonya’ya iki tane atom bombası atan ve milyonlarca sivilin kanına giren bir toplumun başkanı olarak Türkiye’ye soykırım suçlaması yapmak Biden’ın haddi değildir! Yeryüzünde bulaşmadığı soykırım, katliam ve insanlık suçu kalmayan ABD'nin, Türkiye'ye söyleyebilecek sözü olamaz” diye konuştu

“HİÇBİR YARGI KARARI YOKTUR”

Soykırım suçu kararının nasıl verilebileceğini hukukçu kimliği ile açıklayan Garip, “BM Sözleşmesi’ne göre, soykırım suçunun işlendiğine, ‘suçun işlendiği ülkedeki yetkili bir mahkeme’ veya ‘yargılama yetkisine sahip bulunan uluslararası bir ceza mahkemesi’ karar verebilir. Soykırım konusunda Türkiye aleyhine verilmiş ulusal ya da uluslararası hiçbir yargı kararı yoktur” dedi.

“SİYASİ AMAÇLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Av. Yusuf Garip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün konuyla ilgili sözlerine dikkat çekerek, “1 Mart 1922’de TBMM’yi açış konuşmasında, ‘Ermeni Meselesi’nin Ermeni milletinin gerçek çıkarlarından ziyade dünya kapitalistlerinin ekonomik çıkarlarına göre halledilmek istenen bir mesele olduğunu’ söylemişti. Gazi Mustafa Kemal Nutuk’ta ise, Doğu Anadolu’da bir Ermeni Devleti kurulması projesinin 24 Temmuz 1923 tarihli Lozan Barış Antlaşması’nda ortadan kaldırıldığını belirtmişti. Ne var ki, Ermeni Sorunu, başta bu sorunun ortaya çıkmasında ve gelişmesinde rol oynayan devletler olmak üzere onların güdümündeki Ermeni diasporası tarafından hep canlı tutulmuştur. Dün olduğu gibi bugün de emperyalist güçler karşısında uyanık ve dikkatli olacağız. ABD Başkanı Biden’nin sözde soykırım ifadesini bu doğrultuda şiddetle kınıyoruz. ABD’nin  Türk Milleti ve Türk coğrafyasındaki siyasi amaçlarına boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim