Çameli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, ilçede bulunan fırınlarda genel temizlik, sağlık ve gramaj denetimi yapıldı.

Çameli  Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından İlçede faaliyet gösteren fırınlarda genel temizlik, sağlık ve gramaj kontrolü yapıldı. İlçe sınırları içinde yer alan tüm fırınları tek tek dolaşarak üretim alanlarında yapılan denetimde, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için işletmecilere gerekli uyarılarda bulunuldu. Halk sağlığı açısından büyük öneme sahip üretim alanlarından biri olan fırınlarda imalat bölümünde yapılan denetimlerin yanı sıra ekipler pide ve ekmekleri tartarak gramajların standartlara uygun olup olmadığını da kontrol etti.

Denetimlerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için iş yeri sahiplerine kısa süre tanınarak ikazda bulunulduğunu belirten Zabıta Amiri vk.Şemsettin TURGUT , Bu günden itibaren sıkılaştırılarak rutin bir şekilde yapılan kontrollerde, eksiklerini gidermeyip standartlara uymayan işletmeciler için cezai işlem uygulayacaklarını dile getirdi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN ; “Vatandaşlarımızın sağlıklı Ekmek ve pide tüketebilmesi için yaptığımız fırın denetimlerini Ramazan Ayı içerisinde daha da sıklaştıracağız. Temiz ve hijyenik kurallara uygun ortamda üretilen pideleri tüketmek her vatandaşın hakkıdır. Belediye olarak bunu sağlamak için gereken önlemleri alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim