Denizli Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları, hafta sonu aktiviteleri durmadan devam ediyor,Bu hafta sonu, Cennet köşelerinden bir tanesi, Altındere'ye yürüyüş düzenledi.

Denizlili dağcılar doğa yürüyüşü ve kültür gezisini bir arada yaptı. Zirve Dağcılık Denizli kulübü üyeleri Sadık Kadıköylü rehberliğinde keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi. Her hafta sonu tırmanış ya da yürüyüş etkinliği düzenleyen Zirve Dağcılık Denizli Temsilciliği bu hafta sonu Altındere'ye gezi düzenlediler. Temsiciliğe bağlı yaklaşık 20 kişinin katıldığı etkinlikte 10 kmlik doğra yürüyüşü yaparken güneşin tadını çıkardılar. Altındere'ye Araç vasıtasıyla gelen grup daha sonra yürüyüşe çıkarak basılmadık yer bırakmadı.

Altındere:

"Denizli-Göveçlik yolundan geçip Altın Dere köyüne geliyorsunuz. Denizli'ye 12 km. uzaklıkta ve yolu asfalttır. Eski ismi Gebe Deresi, yeni ismi Altındere olan vadi aniden karşınıza çıkıyor. Altındere ismi gibi çok güzel bir dere. Derenin her iki yanından dik olarak yükselen yamaçlar sayısız güzellikte ve çeşitlilikte bitki örtüsü ve ağaçlarla kaplı. Dere boyunca giden patika yol bazen sağ taraftan bazen de sol taraftan ilerliyor. Karşıdan karşıya geçişleri sağlayan üç tane tarihi köprü var. Köprülerden geçerken insan kendini adeta rüya alemindeymiş gibi hissediyor. Tarihi taş köprülerin üzerindeyken, altımızdan geçen derenin sularının sesini dinlemek insanı çok rahatlatıyor. Zaten yürüyüş boyunca derenin sesinden ve vadiyi altınla kaplamışcasına güzelleştiren sonbahar yapraklarından başka bir şey duymuyor ve göremiyorsunuz. 
Altındere köylülerinin yayla evleri vadi boyunca sizlere eşlik eder. Yol boyunca asırlık çınar ağaçları ilginç gövdeleri ve cüsseleri ile zaten güzel olan doğaya daha da bir güzellik katarlar. 

Fazla eğimli olmaması, sürekli nehir kenarından gidilmesi ve doğa güzelliği nedeniyle Altındere, yaz kış tüm doğa dostları için ideal bir yürüyüş parkurudur. Hele fotoğraf çekmek için harika bir yerdir. Yolu tarif etmeye gerek yok. Sadece bir tek yol var. Buradan gidip buradan geri geliyorsunuz. Kaybolma tehlikesi hemen hemen hiç yok."

 

Editör: TE Bilişim