Kayganlaşan yoldan çıkan TIR kanala devrildi Kayganlaşan yoldan çıkan TIR kanala devrildi

Denizli Haber - Buldan Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başladı.  23 Nisan çocuk bayramında geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreninde Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak makamını bir süreliğine Güngör Cerit Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Burcu Rana Çataldere’ye devretti.

 Yusuf Gökçe Zafer İlkokulu, Güngör Cerit Cumhuriyet İlkokulu, Ahmet Nadir Özlen İlkokulu ile Ahmet Terzioğlu İlkokulu’ndan 15 öğrenciden oluşan belediye çocuk meclisi, çocuk başkan Burcu Rana Çataldere’nin başkanlığında toplandı. 
Toplantıda meclis üyeleri arasında açık oylama ile katip üyeliğine seçilen Miraç Ünlü ile Miraç Pehlivan, çocuk meclis üyelerinin ağaçlandırma, lunapark, yüzme havuzu ve  daha çok park ve yeşil alan gibi taleplerini tek tek not aldı, ilgili birimlere iletti.

Toplantıya katılarak çocuk meclisine eşlik eden Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Başkan Orpak “Sizler bizim geleceklerimizsiniz. Buraları gelip geçici. Bizler bir müddet burada oturacağız, ama daha sonra sizler geleceksiniz. Sizlerle birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Hep birlikte olacağız. Biz hep şunu söylüyoruz. Gençlerimiz, kadınlarımız ve çocuklarımız bizim her şeyimiz. O nedenle sizlere bundan sonra daha çok zaman ayıracağız, sizlerle daha çok vakit geçireceğiz. Daha çok etkinlikler yapacağız. Bizim hedefimiz bu. Eğitimde çok önemli. Türkiye’nin kaderini belirleyecek olan eğitim sisteminin daha iyi olması, özellikle ilçemizdeki okulların eğitim kalitesini artırmak adına belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda destek olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Toplantının ardından Başkan Orpak, Çocuk Başkan Burcu Rana Çataldere ile belediye meclisi çocuk üyelerini makamında ağırladı. Başkan Orpak, 23 Nisan Salı günü saat 19.30’da Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenecek olan Çocuk Şenliği’ne tüm öğrencileri davet etti.

Editör: Tahir Aygün