Denizli Haber - Denizli Mesleki Eğitim Merkezi, Gülay Kaynak Sarıkaya ve Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin ortak hazırladığı serginin açılış programına Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, Eğitim Müfettişleri Başkanı Ethem Günay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan sergi açılışında yaptığı konuşmasında “Cumhuriyetimizin kurulması ile mesleki ve teknik eğitim üzerinde durulmuş, meslek okullarımızın Cumhuriyet tarihinin her döneminde yetiştirdiği öğrencileri ve üretime katkıları ile hep ön planda yer almıştır. 21. yy'da Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitimle ilgili öncelikli hedeflerini; mesleki ve teknik eğitimin katılımcı bir anlayışla yönetilmesi, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, mezunların üretime katılacak şekilde yetiştirilmesi, uygulanan programların iş piyasasının ihtiyaçlarına göre hazırlanması, eğitimin sosyal ve sektörel entegrasyonunun sağlanması, mesleki ve teknik eğitim sisteminin sürekli geliştirilmesi ve kalitesinin artırılması, öğrencilere temel becerilerin yanında üst düzey becerilerin, iş ahlakının ve girişimcilik anlayışının kazandırılması oluşturmaktadır. Cumhuriyetimizin 100.yılını kutladığımız bu günlerde böylesine önemli bir sergiyi açmamızdaki amaç; öğrencilerimize mesleki eğitim imkânlarını, okullarını, kazandırılan becerileri tanıtmaktır. Serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MEB'de yeni dönem! Artık okula gitmek isteyen veliler randevu alacak MEB'de yeni dönem! Artık okula gitmek isteyen veliler randevu alacak

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan konuşmasının ardından sergi açılış kurdelesini öğrencilerle keserek Cumhuriyetimizin 100. Yılında Mesleki Eğitim Etkinlikleri Sergisini gezdi.

Cumhuriyetimizin 100.Yılında Mesleki Eğitim Etkinlikleri Sergisinde; mesleki eğitim okullarının üretmiş olduğu ürünlerden örnekler, yiyecek ve içecek alanı üretimi ikramlar, güzellik ve saç bakım hizmetleri alanının farklı uygulamaları gerçekleştirildi.

Sergide Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ekibin müzik dinletisi eşliğinde gün boyu farklı anaokullarında, ilkokullardan ve ortaokullardan gelen öğrenciler stantları gezdi.

Beş gün sürecek olan ‘’Cumhuriyetin 100. Yılında Mesleki Eğitim‘’ etkinliklerine farklı okul türlerinden 1200 öğrenci ziyaret edecek.

Editör: Tahir Aygün