Denizli Haber- "Erasmus Days" etkinlikleri ilimizde de AB bağlı tüm ülkelerle aynı anda gerçekleştiriliyor. 

Denizli Teraspark AVM’de yapılan "Erasmus Days" açılış etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, Şube Müdürü Yasin Temel, Erasmus+ Projesi yapan okul müdürleri, öğretmenler ile davetliler katıldı.

Etkinliğin açılış kurdelesini kesen İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan yaptığı konuşmasında ""Türkiye’yi #ErasmusDays’te dünyada 1. sıraya taşıyalım!" mottosu ile ülkemiz genelinde yapılan etkinliklerden birisinin de ilimizde açılışını gerçekleştirdik.

Erasmus+ deneyimlerini paylaşmak veya projelerini duyurmak için yararlanıcılara eşsiz bir fırsat sunan Erasmus Günleri (#ErasmusDays), Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, ilgili projelerin çıktılarının yaygınlaştırılmasını sağlamak ve potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana Ulusal Ajans koordinesiyle ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

2022 yılında 58 ülkede 6295 etkinlik gerçekleştirildi.  Bu etkinliklerin 973’ünü ülkemizde gerçekleştirerek tüm ülkeler arasında en fazla etkinlik gerçekleştiren 2. ülke olduk. Bu sene hedef ŞAMPİYONLUK!

Bu bağlamda Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 9-14 Ekim tarihleri arasında, ilkini bugün burada gerçekleştirdiğimiz Erasmus+ projeleri sergisi olmak üzere, 6 etkinlik planladık. İlimizin tamamında ise okullarımız tarafından 110 etkinlik planlandı. İlçelerimizde ve okullarımızda yapılacak olan bu etkinliklerle ilimizde yapılan AB Erasmus+ projelerinin görünürlüğüne katkı sunmayı hedefliyoruz.

Okullarda son ders zili bugün çalacak: Bakan Tekin'den 'ara tatil' açıklaması Okullarda son ders zili bugün çalacak: Bakan Tekin'den 'ara tatil' açıklaması

Bugün burada düzenlenen Erasmus+ Projeleri Sergisine ilimizden 22 okulumuz tamamlanan veya devam etmekte olan projeleri ile proje kapsamında yurt dışı hareketliliklerini içeren çalışmalarını sergiliyorlar. İlimiz geneli okullarımızdan 37 öğretmen ve 30 öğrencimiz sergimiz açılışında görev aldılar. Öğrenci ve öğretmenlerimize katılımlarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

"Erasmus Days" etkinliği kapsamında Türkiye Ulusal Ajansınca ilimizden kabul edilerek hibe alan 22 Erasmus+ projesi sergilendi. Yapılan etkinlikle ilimizden hayata geçirilen Erasmus+ projelerinin tanıtılması, yaygınlaştırılması ve diğer okullarında yeni projeler hazırlamasına teşvik etmesi amaçlanıyor.

Editör: Tahir Aygün