Denizli Haber - Bakan Tekin, hem öğretmenleri hem de öğrencileri yakından ilgilendiren yeni bir açıklama yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti. Tekin, Türkçe dersinin önemi, verimliliği ve etkinliğinin, yeni müfredat kapsamında daha da artacağını ifade etti. Türkçe Dersinde uygulanması planlanan yeni müfredat değişikliği ile ilgili detaylara haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

TÜRKÇE DERSİNDE BÜYÜK ÖLÇEKLİ DEĞİŞİKLİKLER...

Bakanı Yusuf Tekin, müfredatta değişikliğe giderek, Türkçe Dersinde yeni müfredatta büyük ölçekli değişiklikler meydana geleceğine yönelik açıklama gelirken, Türkçe dersinin yeni müfredatta öne çıkan dersler arasında bulunacağı ile ilgili bir takım bilgiler gündemi etkisi altına aldı.

MEB'de yeni dönem! Artık okula gitmek isteyen veliler randevu alacak MEB'de yeni dönem! Artık okula gitmek isteyen veliler randevu alacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yapmış olduğu güncel açıklamalardan elde edilen verilere göre de 4 temel beceri üzerinden ele alınan Türkçe dersinin önemi, verimliliği ve etkinliği, yeni müfredat kapsamında daha da artacağı yönünde olduğu gözlemlendi. Ana dilin önemine dikkat çeken Tekin, ana dilimizin Türkiye’deki akademik başarının anahtarı olarak gördüğü daha önceki konuşmalarında da dile getirmişti. Bu kapsamda da ana dilin etkin kullanımına büyük bir önem arz ederken, yeni müfredat çalışmaları ve Türkçe dersinde gerçekleşecek müfredat değişikliği ile ilgili çalışmalar gündemi etkisi altına aldı.

BU DURUMDAN ÖĞRETMENLER NASIL YANSIYACAK?

Bakan Yusuf Tekin, hem öğretmenleri hem de öğrencileri yakından ilgilendiren yeni bir açıklama yaparak tüm dikkatleri üzerine çekerken, öğretmenlerin bu dönemde 4 temel beceri sınavı yaparken ders işlemekte zorlandıkları belirtildi. Tekin’inin son zamanlarda yapmış olduğu açıklamalara göre de, yeni müfredatta bu soruna yönelik bir çözüm hangi ölçüde geleceği ya da çözüm gelip gelmeyeceği henüz netlik kazanmamış olsa da söz konusu durumun Türkçe dersi öğretmenlerine ne şekilde yansıyacağı, önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor

Editör: Tahir Aygün