Denizli Haber - Denizli Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) öğrencileri, Erasmus projesi kapsamında Avrupa'da yiyecek ve içecek hizmetleri alanında staj yapacak. Gültepe Mahallesi'ndeki Denizli MESEM'in yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim gören öğrencilerden 10'u Erasmus + Mesleki Eğitim Kısa Süreli Öğrenici ve Personel Hareketliliği (KA122-VET) projeleri kapsamında Avusturya-Viyana'da, 10'u Çekya-Prag'da "Alakart Mutfaktaki Et Yemekleri ve Tatlıların Hazırlanması" üzerine 3 haftalık staj yapacak. Öğrencilere dört öğretmen refakat edecek.

Uzaktan Eğitim Geri Dönüyor Okula Gitmek Artık Zorunlu Olmayacak Uzaktan Eğitim Geri Dönüyor Okula Gitmek Artık Zorunlu Olmayacak

Denizli MESEM Müdürü Atilla Karaayvaz, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, dört yıllık geçmişi olan okulun bir Avrupa projesi ile yurt dışında Denizli'yi temsil etmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAYACAK

Projeye katılacak olan aşçılık meslek dalı öğrencilerinin mesleki bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirme imkanı bulacaklarını ifade eden Karaayvaz, "Öğrencilerimiz ayrıca girişimcilik, kültürel hoşgörü, takım çalışması, iş disiplini gibi kişisel özellikler elde edeceklerdir. Ayrıca öğrencilerimiz alacakları sertifikalarla ve sağlayacakları dil gelişimleriyle yiyecek içecek hizmetleri sektöründe daha iyi şartlarda istihdam imkanı bulacaklardır. Projemiz mesleki eğitim kalitemizin artırılmasına, sınır ötesi işbirlikleri kurulmasına ve okulumuz ile özel sektör arasındaki işbirliklerinin kuvvetlendirilmesine de hizmet edecektir" dedi.

STAJ FAALİYETİNİN İÇERİĞİ

Proje koordinatörü Mehmet Urhan da staj faaliyetlerinin içeriği ile ilgili bilgi verdi. Urhan, "Öğrencilerimiz 5 yıldızlı otellerde ve uluslararası mutfakların yemeklerinin yapıldığı lüks restoranlarda yapacakları uygulama çalışmalarında etleri parçalarına ayırmayı, etin kullanım amacına uygun terbiye yöntemlerini, et yemeklerinde kullanılan sosları hazırlamayı, hazırladıkları et yemeklerinin görünüm açısından dikkat çekici olmasını sağlayacak sunum tekniklerini uygulamayı öğreneceklerdir. Öğrencilerimiz ayrıca sıcak ve soğuk tatlılar ile sütlü ve meyve tatlılarının, sorbelerin  hazırlanmasına yönelik uygulamalar yapacaklar. Proje faaliyetleri sayesinde katılımcılar sosyal-kültürel açıdan da gelişim göstereceklerdir" ifadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün