Denizli Haber - Bünyesinde birleştirilmiş sınıf bulunan 62 okula gönderilen Mobil Deney Çantaları ilk günden itibaren öğretmen ve öğrenciler tarafından verimli bir şekilde kullanılıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, Pamukkale İlçesi Şahinler İlkokuluna yaptığı ziyarette Mobil Deney Çantası içeriğindeki deneyleri öğrencilerle birlikte uyguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan yaptığı açıklamada “Mobil Deney Çantası; Müdürlüğümüz bünyesindeki birleştirilmiş sınıflarda kullanılmak üzere, deney setlerini ve etkinlik planlarını içinde barındıran, fırsat eşitliğini ve adaleti sağlamayı hedefleyen, sürdürülebilir bir yapıya sahip olarak tasarlandı. Mobil deney çantası ile birleştirilmiş sınıflarda uygulamaya dönük kazanımların basit, ucuz malzemeler ile uygulama kolaylığı sağlanarak öğretilmesi, ulaşılabilir ve sürdürülebilir yardımcı materyallerin eğitim ortamına sunulmasını amaçladık.

Mobil Deney Çantası Projesi; Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimi öğretmenleri tarafından İlköğretim Öğretim Programının analiz edilmesi ile başladı. Program kapsamında uygun kazanımlar ve örnek etkinlikler belirlendi. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği ile deneyler tasarlanarak, deneyler için deney kartları oluşturuldu. Sonraki aşamada deneylerde kullanılacak malzemeler belirlenerek son halini aldı.

Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nın Ege Bölge Finali Denizli’de yapıldı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nın Ege Bölge Finali Denizli’de yapıldı

Tasarlanan mobil deney çantası ilk olarak pilot okulumuz Kale ilçemizdeki Karaköy İlkokuluna gönderildi. Buradaki öğretmenlerimizden deneyleri sınıflarında uygulamaları istendi. Pilot uygulama yapan öğretmenlerimizden alınan geri dönüşlerle Mobil Deney Çantası son halini aldı. Denizli Sanayi Odası tarafından finanse edilen 62 adet Mobil Deney Çantası Müdürlüğümüze bağlı birleştirilmiş sınıfı bulunan 62 okula teslim edilerek okullarımızda öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetine sunuldu. Bugün ziyaret ettiğimiz Şahinler İlkokulumuzda öğretmenlerimiz öğrencileri ile birlikte Mobil Deney Çantasından verimli bir şekilde yararlanmaktadırlar” dedi.

Editör: Tahir Aygün