Denizli Haber - 10.Uluslararası Katılımlı Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi için geri sayım başladı. Makina Mühendisleri Odası ve Pamukkale Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü etkinlikte, ikinci kez uluslararası katılımlı düzenlenen Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi (BTKS)'nin 10.'su Denizli Pamukkale Üniversitesi Kongre Merkezi'nde 20-22 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenecek. Bu organizasyon ile bakım sektörü ile ilgili tarafları bir araya getirmeyi ve bakım konusundaki bilgi birikiminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlanan etkinlikte 55 bildiri sunulurken, 15 seminer, 3 panel ve 2 eğitim gerçekleştirilecek.

BTKS (2)

İYİOL: "BAKIM MAKİNALAR KADAR İNSAN HAYATI İÇİN ÖNEMLİDİR"

TMMOB Makina Mühendisleri Denizli Şubesi Başkanı Umut Cüneyt İyiol, organizasyon hakkında; "Biz bu yola uzun yıllar önce çıktık. Böylesi bir organizasyonu Denizli şubesinin yapması onur verici bir şeydir ve bu yıl bu etkinliğin 10.’sunu düzenliyoruz. Biz kongrelerin büyük bir önemi olduğuna inanıyoruz. Öğrencilerimizi üniversitelerden mühendis olarak mezun ediyoruz. Sanayi sektöründe çalışmaya başlıyorlar. İş hayatına başladıklarında bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etmeleri zorlaşıyor. Biz bu noktada odalar olarak ara bir yerdeyiz. Biz mühendislerimizin teknolojiden kopmamaları ve gelişmeleri takip edebilmeleri için kongreler yapıyoruz. Bu kongrelerde bilimsel bildiriler sunuluyor, paneller, kurslar, seminerler yapılıyor. Böylece gelişmelerden meslektaşlarımız haberdar oluyorlar. Bakım, makinalar için olduğu kadar insan hayatı için de önemlidir. Bakımı yapılmamış her makina bir risktir ve bakımda dijitalleşme çok önemlidir" diyoruz.

BTKS (7)

BAKIMIN ÖNEMİ VE YENİLİKLER KONUŞULACAK

İlki 2003 yılında düzenlenen organizasyonun bu yılki ana teması "Bakımda Dijitalleşme ve Dijitalleşmede Bakım" olarak belirlendi. Bu önemli organizasyonda, bakım ve bakımın önemi, bakım konusunda gelinen nokta ve yeniliklerin konuşulup tartışılacak. Organizasyon, TMMOB Makina Mühendisleri Odası adına Denizli(6), Eskişehir(1) ve Kocaeli(2) Şubeleri sekreteryalığında düzenleniyor.

İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde gerçekleştirilecek olan kongrede sunulan bildiriler "Mühendis ve Makina" ve "Endüstri Mühendisliği" dergilerinde yayınlanacak.

Bildiri Konuları

● Sürdürülebilir Biyogüvenlikli Sistemlerin Tasarımı
● Biyogüvenlik için Bakım Teknikleri
● Bakımda Nesnelerin İnterneti
● Bakımda Otomasyon Sistemleri
● Otomasyon Sistemlerinin Bakımı
● Yağ Analizi İle Kestirimci Bakım
● Bakımda Yağlama
● Bakım Sistemlerinde Büyük Veri Yönetimi
● Bakım Yönetiminde Yapay Zeka Kullanımı
● Güvenilirlik Mühendisliği
● Bakımcı, Bakım Mühendisi Yetkinliği ve Bakım Teknikleri
● Toplam Üretken Bakım (TPM)
● Dünyada ve Türkiye’de Bakım Mühendisliği
● Bakımda İşçi Sağlığı ve Güvenliği

10. ULUSLARARASI KATILIMLI BAKIM KONGRESİ VE SERGİSİ’NİN PAYDAŞLARI

10. BTKS paydaşları; Pamukkale Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli İhracatçılar Birliği, Merkezefendi Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği, Denizli Genç İş İnsanları Derneği, Babadağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Makine Sanayici İş İnsanları Derneği, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Akışkan Gücü Derneği (AK-DER) oldu.

Türkiye'den ve uluslararası düzeydeki stand açarak katılım sağlayacak firmalar ise; ‘Dalgakıran A.Ş., Hidroteknik, Nexans, Kaeser-Topkapı Endüstiriyel, Yavuz Tic., RISE Güvenilirlik, Solimpeks, Alindair, Abigem, TLV - Venkava, Maray Makina, DMT Makina, Artesis, Date Endüstriyel, Pro-Plan, PPS Endüstriyel, Duyar Vana, Zimek Makina, Sensemore, Cadbim Bilgisayar, Hedef Su, Prüftechnik, Uygun Konteyner, Cea Mühendislik, İnci Enerji, Maksiad ve bakimtakip.net’ oldu.

Kongrede bildiri sunacak firmalar şu şekilde;

Obeya Akademi, KoçDigital, Artesis, Teknoplan Mühendislik, İskenderun Demir ve Çelik A.Ş., Bosch, ETİ, NEXANS, PRO-PLAN, ASELSAN, KASTAŞ,  TUSAŞ Motor Sanayii, Festo, Pivot Yönetim Danışmanlığı, Sensemore, Etik Yangın, GRUNDFOS, VENKAVA - TLV, Ozanteks Tekstil, AYMAS Geri Dönüşüm Makinaları, Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ASPİLSAN Enerji, Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri, ER-BAKIR, MDD Expert, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Starwood Orman Ürünleri.

Bildiri sunacak üniversiteler ise;

Eskişehir Teknik Üni., Eskişehir Osmangazi Üni., Karabük Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi

Editör: Tahir Aygün