Denizli haber - 31 Mart seçimlerinden zaferle ayrılarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun talimatıyla, büyükşehir belediyesinde iç denetim başlatıldığı ortaya çıktı.

Seçim sonrasında Çavuşoğlu ve ekibine çok sayıda ihbar ulaştırıldığı öğrenildi. Seçim akşamı ve seçimden kısa bir süre önce belediye binasından bazı evrakların çıkarıldığı iddiaları da denetim kapsamında değerlendirilecek.

Belediyedeki güvenlik kamerası kayıtlarının da denetimler sırasında inceleneceği, özellikle son dönemde yapılan harcamalar ve bu harcamaların içeriğine ilişkin de çalışma yürütüleceği öğrenildi.

Çavuşoğlu’ndan Denizli halkına davet Çavuşoğlu’ndan Denizli halkına davet

Diğer yandan belediyeye ait şirketler olan BELTAŞ ve Kültür A.Ş.’nin de mercek altına alındığı öğrenildi.

Ortaya atılan iddialara göre 17 milyon liralık çiçek harcaması, 1,7 milyon liralık lokma hayrı gibi harcamalar tespit edildiği, bu kalemlerde detaylı inceleme başlatılarak, muhatap ve yetkililerinin görüşlerine başvurulacağı kaydedildi.

Diğer yandan iç denetim sürerken Başkan Çavuşoğlu’nun talimatı ile bağımsız uzmanlar tarafından oluşturulacak bir kurulun da ikinci bir denetim yapacağı öğrenildi. Bu kurulda Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarına mensup uzmanların yer alacağı ifade edildi.

Çavuşoğlu ilk meclis toplantısında yapılan hizmetler için selefi Osman Zolan’a teşekkür etmiş, buna karşın kısa süre içinde yürüttükleri çalışmalarda bazı bulgulara ulaştıklarını ifade etmişti. Çavuşoğlu, “Sonuna kadar gideceğim” diye konuşmuştu.

Editör: Tahir Aygün