Denizli Haber - Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem 10 şehirde büyük yıkıma neden oldu. AFAD, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açan depremlerde 31 bin 643 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Yüzlerce can enkaz altından canlı çıkarıldı.

Depremin 198. saatinde bir mucize daha gerçekleşti.

Ekipler 9 gündür bölgede çalışıyordu. Ses duyulması üzerine Muhammed Dulkadiroğlu Bulvarı’nda 8 katlı Pınar apartmanının 5.katında molozlar arasındaki Muhammed Enes’e ulaşıldı. Muhammed Enes durumunun iyi olduğunu ve 2 kişinin daha canlı olduğunu kaydetti.

AFAD, JAK, madenciler, Gölcük donanma kurtarma ekibi, Azerbaycan'dan gelen arama kurtarma ekipleri, özel sivil toplum kuruluşları 198.saatte Muhammed Enes’i çıkardılar.

Muhammed içeride 2 kişinin daha sağ olduğunu söyledi. Oluşturulan insani koridorla Muhammed Enes çıkarılıp hastaneye sevk edildi.

Enes’in şuurunun açık olduğu ve gazetecilerin nasılsın sorusuna iyiyim cevabı verdiği görüldü.

Muhammed Enes’ten 15 dakika sonra ağabeyi olduğu belirtilen 20 yaşındaki Abdülbaki de kurtarıldı.

Dayısı İHA yayınında yeğenlerinin iyi olduğunu, bu duruma şükrettiklerini belirterek, emeği geçen arama kurtarma yetkililerine teşekkür etti

198. saatte 17 yaşındaki Muhammed Enes ve 21 yaşındaki Abdülbaki sağ olarak çıkarıldı.

Gün ışığına çıkan Enes gazetecilerin sorusu üzerine iyi olduğunu ve 2 kişinin daha canlı olduğunu kaydetti.

MUHAMMED CAFER ÇETİN İÇİN EKİPLER SEFERBER OLDU

Depremin 196. saatinde Adıyaman'da Yeni Mahalle, Abdul Musa Caddesi'nde, Muhammed Cafer Çetin'in (18) enkaz altından çıkarılması için ekiplerin çalışması devam ediyor.

3 KIZ KARDEŞLE TEMAS KURULDU

Kahramanmaraş'taki Seçkinler apartmanında da 3 kız kardeşle temas kurulduğu öğrenildi

Öte yandan zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler peş peşe gelmişti.

185. SAATTE MUCİZE

Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarının 8. gününde bir mucize daha gerçekleşti.

Şazibey Mahallesinde bulunan 8 bloklu 11 katlı Ebrar Sitesi'nin enkazında annesi ile birlikte kalan Ayça Çebni, arama kurtarma ekiplerinin saatler süren çalışması ile depremden 185 saat sonra kurtarıldı.

Ekiplerin zamana karşı mücadele verdiği çalışma ile enkazdan çıkarılan ve genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Ayça, tedavisi için hastaneye götürüldü. Baba Çebni, tedavi altına alınan kızının görüntüsünü çekerek, mutluluğunu sosyal medyadan paylaştı.

183. SAATTE SAĞ OLARAK ÇIKARILDI

Hatay'ın Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi'nde depremin 183'üncü saatinde bir kişi mahsur kaldığı binanın enkazından sağ çıkarıldı.

182. SAATTE MUCİZE KURTULUŞ

Hatay'ın Antakya ilçesinde depremin 182'nci saatinde 12 yaşındaki Kaan Kuruoğlu mahsur kaldığı binanın enkazından sağ çıkarıldı.

180. SAATTE ENKAZDAN ÇIKARILDI

Kahramanmaraş'ta 39 yaşındaki Hatice Akan, Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi'nde çöken Altınköşk Apartmanı'nın enkazından 180 saat sonra kurtarıldı.

178. SAATTE YARALI OLARAK KURTARILDI

Adıyaman'da Bozbey Apartmanı'nın enkazında kalan 6 yaşındaki Hivay Üşer, 178 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

Editör: Tahir Aygün