Denizli Haber - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutladığını belirten Başkan Solak,  “Büyük Millet Meclisi Malazgirt’in Emanetini Yere Düşürmemiş, Binlerce Yıllık Haysiyet ve İtibarımızı Lekeletmemiştir. Türk milletinin geleceğe uzanan emanetçileri olan Türk gençliği, ruh kökünü 104 yıl önce egemenliği eline almış, kaderi üzerinde tek söz ve yetkiye sahip olmuş olan ecdadından beslemektedir. O dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelleri atılırken, “hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” kabul ve kararı idare şeklimizi milli iradeye dayandırmıştı. İlk Meclisin eşsiz mücadelesi sayesinde “ya manda ya himaye” diyenler “ya istiklal ya ölüm” seslenişiyle tarih olmuşlardır” dedi.

“Büyük Millet Meclisi Malazgirt’in emanetini yere düşürmemiş, binlerce yıllık haysiyet ve itibarımızı lekeletmemiştir” diyen Solak, şunları söyledi:  “Türk milletinin gidecek, sığınacak veya vazgeçecek bir yurdu olmadığını gerek irfanıyla gerek değerlerine bağlılığıyla ortaya koymuştur. Türk milleti aynı ülküler etrafında buluşmayı başarabilmiş, mukaddesatı ve varlığı üzerinde hesap yapan müstevlilere karşı kenetlenmiş, mücadele ruhunu inanılmaz bir irade ile kökleştirmiştir. Ülkülerimizin sancaktarı, istikbalimizin güvenceleri kıymetli çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurucu kahramanlarımız ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yad ediyorum.”

“3 Mayıs 1944 Türkçülerin Izdırabı İle Yoğrulmuş Bir Dönüm Günüdür” “3 Mayıs 1944 Türkçülerin Izdırabı İle Yoğrulmuş Bir Dönüm Günüdür”

Editör: Tahir Aygün