Denizli Haber - Uzun süredir beklenen 5.000 TL ek ödeme haberi sonunda geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjde emeklileri sevindirecek nitelikte. SSK, Bağ-Kur veya memur fark etmeksizin tüm emeklilere yönelik ek ödeme tarihinin kesinleştiği iddia edildi.

HaberGazete'de yer alan habere göre, emekliler kasım ayında olduğu gibi aralık ayında da peş peşe müjdeli haberlerle karşılaşmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekim ayında kabine toplantısında yaptığı duyurunun ardından SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine 5.000 TL ek ödeme sözü verilmişti. Ancak bu ödemenin sadece çalışmayan emeklilere yapılacağı belirtilmişti.

Çalışan emeklilerin bu konuda süregelen talepleri sonucunda nihayet beklenen haber geldi. Çalışan emeklilere de ek ödeme yapılacak.

Milyonlarca emeklinin beklediği Cumhuriyet ikramiyesi ödemeleri için yeni bir süreç başlıyor. SSK, Bağ-Kur ve diğer emekli kesimlerine yönelik ek ödeme desteği sağlanacak. Bu süreçle ilgili detaylı bilgiler son dakika olarak duyuruldu.

Çalışmayan emeklilere verilen Cumhuriyet ikramiyesinin çalışan emeklilere de ödenmesi için yapılan düzenleme TBMM'ye sunulmuştu ve yeni düzenlemenin meclis süreci netlik kazandı.

Çalışan emekliler de 5 bin liralık ikramiye ödemesinden yararlanacak. Çalışan emeklilere yönelik ödemelerin tarihleri belirlendi.

Mevcut durumda TBMM genel kurulunda olan düzenlemenin hızla geçeceği ve 5.000 TL'lik ek ödemenin yılbaşından önce yapılacağı bildirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde çalışan emeklilere yönelik 5.000 TL ikramiye ödemesi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Şu anda TBMM'de görüşülen düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte yaklaşık 5 milyon çalışan ve çiftçi emeklinin yılbaşından önce ödeme alması bekleniyor.

TARİH VERİLDİ

Emekliye zamlı maaş farkı yattı mı, ne zaman yatacak? Emekliye zamlı maaş farkı yattı mı, ne zaman yatacak?

Milyonlarca emekli, IBAN numaralarına 31 Aralık tarihinde 5000 TL tutarındaki ödemeyi alacağı iddia edildi.

Editör: Tahir Aygün