Yaz Yağmuruna Hazırlıksız Yakalanan Denizlililer Islanmaktan Kurtulamadı Yaz Yağmuruna Hazırlıksız Yakalanan Denizlililer Islanmaktan Kurtulamadı

Denizli Haber - Tüm yurtta YKS heyecanı başladı. Lise öğrenimini bitiren son sınıf öğrencileri ile mezunlar bu yıl YKS sınavı için Cumartesi ve Pazar günü üç farklı oturumdan oluşan sınavdan geçecek. TYT oturumu ile başlayacak sınav YDT oturumu ile sona erecek. YKS sınav yeri sorgulaması yapmak isteyenler online platform üzerinden sınav saatine kadar sınav yerini görüntüleyebilecek.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin sınav sürecini kolaylaştırıcı bazı önlemler alınmaya başlandı. Özellikle sınav merkezlerinin olduğu bölgelerde alınan sıkı tedbirler ile öğrencilerin sınav esnasında dikkatinin dağılması önlenecek.

Tüm Şehir Sınava Hazır!

Bir başka müjdeli haber Kocaeli Belediyesi'nden geldi. YKS sınavına girecek öğrenciler için tüm araçlar ücretsiz olarak hizmete sunulacak. Önce Kocaeli ardından Kayseri Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek YKS sınavına girecek öğrenciler için tüm ulaşım araçları ücretsiz oldu.

Yalnızca bu da değil. Öğrencilerin konforunun sağlanabilmesi amacıyla Ankara'nın Çankaya semtinde her hafta kurulan pazar yeri bu hafta YKS sınavı bitimine getirilecek. Saat 13.00 itibariyle halk pazarı kurulacak.

Öğrencilerin ani bir kimlik kaybı yaşaması ve bu sebepten dolayı mağduriyet oluşmasını önleyebilmek için nüfus müdürlükleri hazırlanıyor. İstisna olarak sınav hafta sonuna özel nüfus müdürlükleri Cumartesi ve Pazar günü açık olacak.

Editör: Tahir Aygün