Denizli Haber -  Acıpayam MYO Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı Öğretim Görevlisi Filiz Gülsevin Ersöz’ün konuşma yaptığı, PAÜ Acıpayam MYO personeli engelli sporcu Hakan Dağ’ın başarı öyküsünü anlattığı etkinliğe öğretim elamanları, MYO personeli ve öğrencileri katıldı.

Katılımcıların ilgiyle dinlediği etkinlik Öğr. Gör. Filiz Gülsevin Ersöz’ün engelli sanatçıları, sporcuları, yazarları, müzisyenleri, akademisyenleri ve çevrecileri anlattığı bir sunumla başladı. Konuşmacı Ersöz, bu sunumda engelli kavramının anlamına ve bazı insanların bu tanımı nasıl tersine çevirdiğine dikkat çekti. Engelli bireyleri başarılı kılan tutku, mücadele, yaşama sevinci, öğrenme merakı, hedef belirleme, engel tanımama gibi ortak kavramların bulunduğu belirten konuşmacı, adına engel denilen durumu aşmayı başarmış kişilerin hayat öykülerinden örnekler sundu. Sunuda; Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı, Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı, Halk Ozanı Aşık Veysel, çok sayıda madalyası bulunan yüzücü İrem Öztekin, Ressam Eşref Armağan, bilim adamı Stephen Hawking, Müzisyen İpek Nisa Göker, Yazar Mustafa Oğuz Mucuroğlu, dünyaca ünlü Beethoven, müzisyen Rick Allen, akademisyen yazar Cemil Meriç, Çinli doğa severler Jia Haixia ve Jia Wenqi, hukukçu, besteci, radyocu, satranç oyuncusu, yönetici ve sporcu ikiz kardeşler Selim ve Kerim Altıok, Avukat, yazar, öğretmen, Görme Engelliler Kütüphanesi kurucusu Gültekin Yazgan, rekortmen dalgıç Ufuk Koçak, pedagog yazar Helen Keller gibi alanlarında başarılı olmuş, etrafına ilham vermiş ve kendisini uğraştığı işe adamış engelli kişilerin hayat öykülerinden, başarılarından söz edildi.

Şampiyon PAÜ’lü Personel Hakan Dağ

Sunum sonrasında protez bacağıyla katıldığı Türkiye Powerlifting Şampiyonasında (Güç Şampiyonası) bench press kategorisi 74 kilogramda hiçbir engeli olmayan rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi olan Acıpayam MYO personeli Hakan Dağ bir söyleşi gerçekleştirdi. Geçirdiği kaza ile hayatının nasıl değiştiğini anlatan Dağ, spora nasıl yöneldiğini, hangi başarıları elde ettiğini dinleyenlerle paylaştı. Engelliler Spor Kulübü’nün halter sporcusu olan ve bu alanda da şampiyonluğu bulunan Hakan Dağ dinleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.

Editör: Tahir Aygün