Denizli Haber - Acıpayam Belediyesi ile Acıpayam Yörükler Derneği işbirliğinde düzenlenen Yörük Şöleni’nin bu yıl 2’incisi yapıldı. 3 gün süren şölen, dolu dolu geçti. Şölenin ilk günü olan 28 Temmuz akşamı Canan Bayram ve Hasan Yılmaz sahne aldı. Bayram ve Yılmaz, alanı dolduran binlerce kişiyi söyledikleri türküler ve şarkılar ile coşturdu. Şölenin ikinci günü, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yörük göçü ile başladı. Yürüyüşünün ardından Acıpayam Oto Garajı’nda açılış töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmaları, mehteran gösterisi, halk oyunları gösterisi ve katılanlara Acıpayam Belediyesi’nin hediyelerinin verilmesinin ardından standlar gezildi. Türkiye’nin dört bir yerindeki Yörük derneklerinin katılımıyla yapılan şölenin 2’nci günü akşamında Fatoş Kadıoğlu, Kemal Özgün ve Uğur Önür konseri yer aldı. Sanatçılar, alanı dolduran Acıpayamlılarla söyledikleri türkülerle ayrı bir hava kattı. Şölenin son gününde sevilen sanatçı Sahra ve gençlerin sevdiği grup Kolpa sahne aldı. Şölenin finali adına yakışır şekilde yüzlerce kişinin katılımıyla sona erdi.

YORUK-SOLENI-DOLU-DOLU-GECTI-4-1690792782

“ONLARIN TOYLARI BİZİM TOYLARIMIZDIR”

Şenliğe büyük katkı sağlayan Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, “Bugün Acıpayam Yörükler Derneğimizin şölenine katıldık. Başta Dernek başkanımız olmak üzere yurdun dört bir yanından gelen Yörük kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ülkemizin nice yerlerinden gelen Yörüklerimiz, Acıpayam’da buluştu. Onların toyları bizim toyumuzdur. Düğünleri, dernekleri kutlu olsun. Unutmayalım ki,  Yüce Atatürk’ün Toroslarla ilgili bir atasözü vardır; ‘Her nerede bir Yörük çadırı gördüyseniz ve orda duman tütüyorsa, Türk yenilmez, Türkiye yenilmez’ der. Ben o çadırlarda o Yörüklerin yaşadığını ve o dumanın tüttüğünü görüyorum. Muhteşemsin Türkiyem, muhteşemsin Acıpayam diyorum, Yörük kardeşlerimizi bir kez daha kutluyorum” dedi.

YORUK-SOLENI-DOLU-DOLU-GECTI-2-1690792740

“ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK”

Acıpayam Yörükler Derneği Başkanı Ömer Tekin;  “Ülkenin her yerinden gelen kardeşlerimiz değerli katıldılar. Yörük dernekleri federasyonları katıldı. Onlar mutlu, biz mutlu, herkes mutlu. Çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. İnşallah şölenimizin 12’incisi değil, 22’incisi olur” diye konuştu.

haberler_0311884001690780593YORUK-SOLENI-DOLU-DOLU-GECTI-1-1690792808

Editör: Tahir Aygün