Denizli Haber - Adalet Bakanı Akın Gürlek, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, İçişleri Bakanlığı ile koordineli şekilde Cumhuriyet başsavcılıkları, emniyet ve jandarma teşkilatlarının iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında 6 cinayet dosyasının daha aydınlatıldığı belirtildi.
6 farklı kentteki dosyalar yeniden ele alındı
Çalışmalar kapsamında Bursa, Diyarbakır, İzmir, Muş, Nevşehir ve Siirt’te yıllardır çözülemeyen cinayet ve kayıp dosyaları yeniden incelendi.
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, 2020 yılında yol kenarındaki sulama kanalında ağır yaralı bulunan ve bir gün sonra hayatını kaybeden 7 yaşındaki Medine Kesmeni’nin ölümüne ilişkin soruşturmada araç parçaları, PTS ve baz kayıtları ile yeni tanık beyanları değerlendirildi. Şüpheli Erkan Edincik, “ihmali davranışla kasten öldürme” suçundan tutuklandı.
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 2014 yılında dere yatağında bulunan ve 12 yıl boyunca kimliği belirlenemeyen kemiklerin, DNA incelemesi sonucunda 2013 yılında kaybolan Dilek Kalkan’a ait olduğu tespit edildi. Dosyanın yeniden açılmasının ardından 7 şüpheliden 6’sı gözaltına alındı. Bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.
İZMİR’DE 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
İzmir’in Torbalı ilçesinde 8 Mart 2026’da evine girmeye çalışan kişilerin peşinden gittikten sonra silahla vurularak hayatını kaybeden Mehmet Köstekçi’nin dosyası da yeniden incelendi.
Kamera görüntüleri, HTS ve baz kayıtlarının değerlendirilmesi sonucunda 8 şüpheli belirlendi. Düzenlenen operasyonla şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alındı.
Muş’un Hasköy ilçesinde ise 2011 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülen Felemez Kulaç’ın dosyası yeniden ele alındı. 1988 yılına uzanan husumet ile olay öncesi ve sonrasındaki hareketlilik HTS, baz ve PTS kayıtları üzerinden incelendi. Operasyonlarda 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
18 YILLIK CİNAYETİN İZLERİ YENİDEN SÜRÜLDÜ
Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde 2008 yılında öldürülerek yol kenarına bırakılan Sedat Ünal’ın dosyası da yeniden açıldı.
18 yıl önce elde edilen kriminal bulgular, DNA verileri ve HTS kayıtlarının yeniden incelenmesiyle Ünal’ın son görüldüğü ruhsatsız kumarhaneden olay yerine uzanan hareketlilik ortaya çıkarıldı. 7 şüpheli hakkında kasten öldürme suçundan adli işlem başlatıldı.
KAYIP MEKİYE AKYEL DOSYASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI
Siirt’in Baykan ilçesinde 2024 yılında kaybolan Mekiye Akyel’in bulunmasına yönelik yürütülen soruşturmada ise 190 bin metrekarelik alanda yüzlerce personelle arama yapıldı.
Dijital veriler, HTS ve PTS kayıtları, tanık ifadeleri ve şüphelilerin çelişkili beyanları ayrıntılı şekilde incelendi. Soruşturmanın ardından eski eşi ve yakınlarının da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında “töre saikiyle tasarlayarak kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından iddianame düzenlendi.
“HİÇBİR FAİLİN CEZASIZ KALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Adalet Bakanı Akın Gürlek, dosyaların aydınlatılmasında görev alan Cumhuriyet başsavcılıkları, jandarma birimleri, JASAT ekipleri, Adli Tıp Kurumu ve diğer personele teşekkür etti.
Gürlek, açıklamasında şu mesajı verdi:
“Hiçbir cinayeti unutmayacağız. Hiçbir dosyanın üzerini örtmeyeceğiz. Hiçbir failin cezasız kalmasına izin vermeyeceğiz!”




