Denizli Haber - Geçtiğimiz haftasonu yapılan temayül yoklaması sonrası aday adayları, AK Parti Genel Merkezi’ne çağrılmış, burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile mülakata katılmışlardı.

Kritik aday belirleme sürecinde ise kulislerde en çok konuşulan isim Ekrem Başer oldu. AK Parti teşkilatı tarafından büyük destek gören Başer’in aday gösterilmesi hâlinde, seçim sürecinde partinin önemli kozlarından biri olacağı görüşü hakim.

EKREM BAŞER KİMDİR?

Ekrem Başer Denizli’nin tanınan ailelerinden olan Başer Ailesi’ne mensup. Ailenin ilk kuşak üyesi ve adını aldığı dedesi Ekrem Başer, Denizli Sanayi Odası’nın 8 kurucusundan biri olmasının yanısıra 19 yıl boyunca aralıksız oda yönetiminde yer almış, ayrıca hayırseverliği ile bilinen bir işadamıydı. Ailenin ikinci kuşak üyesi baba Seyfi Başer de, yaptığı okullar, sosyal destek programları ve sanayi yatırımları ile biliniyor. Bir dönem aktif siyasetle de uğraşan Seyfi Başer, Cihat Bamyacı döneminde Doğru Yol Partisi yönetiminde yer almıştı.

Ailenin en genç üyesi Ekrem Başer de milletvekili aday adaylığı ile, tıpkı dedesi ve babası gibi dikkatleri üstünde çekmeyi başardı. 1983 yılında Denizli’nin Göveçlik Mahallesi’nde dünyaya gelen Ekrem Başer, ilk orta ve lise öğrenimini Denizli’de tamamladıktan sonra Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü bitirdi. Siyasete tutkusu nedeniyle yüksek lisansını ise Ahmet Yesevi Üniversitesi Yerel Yönetimler üzerine tamamladı.

2011 yılında AK Parti gençlik kollarında siyasete giren Başer, 2 dönem Merkezefendi ilçe başkan yardımcılığı yaptıktan sonra, Merkezefendi ilçe başkanlığı görevine seçildi.

Editör: Tahir Aygün