Ak Partı Denizli İl Gençlik Kolları, 28 Şubat’ın 19. Yılında Genç nesle farkındalık yaratmak için 28 Şubat Post modern darbesiyle ilgili afişler hazırlayarak önemli bir çalışmaya imza attı. Hazırladıkları afişleri şehrin görünür yerlerine asarak halkın da unutmamasını sağlamaya çalıştılar.

Ak Partı Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Melih Serim, 28 Şubat denince akıllara Türk Demokrasi hayatına karşı bir suikast girişimi geldiğini belirterek; “Suikasti yapanlar ise Necip Fazıl’ın şiirinde

Bıçak soksan gölgeme,

Sıcacık kanım damlar.

Gir de bak bir ülkeme:

Başsız başsız adamlar...

diye belirttiği gibi dönemin üst düzey "asker" vasıfı ile adlandırılan fakat zihniyet olarak sol örgüt ve cuntalardan farksız, örnek aldıkları Garp medeniyetinin vardığı noktayı göremeyen başsız ve akılsız adamlardı .Yalnız bu suikasti toplumun bir kesimini değil bütün bir kesiminin dengelerini,kimyasını bozmuştur.Toplumu kutuplaştırarak,birbirlerini tehdit olarak göstererek,birilerini hedef tahtasına oturtarak özgürlüklere pranga vurulmasıdır 28 Şubat” dedi.

28 Şubat’ın, tarihsel açıdan, Türkiye’nin dinamizminin çözülüşünü tamamlamak gibi bir işlevde gördüğünü ifade eden Melih Serim, “Kapitalizmin karşısında yükselen bir ‘sol’ ve budanan bir İslam.Bu İslam modeli başta Türkiye’nin bölünmesini kolaylaştıracak ve ardından budanan bu İslamın kökleri kurutulacaktı.Ama unutulan bir şey vardı.O da planların üstündeki plan idi.Allah bu necip millete öyle bir dirayet vakfetmiştiki,bu zulme,bu talana karşı dahi dik duranlar var idi.

Bütün kutsi kelamların bir örgüt propagandası malzemesi olarak görüldüğü dönemde,halk büyük bir manevi yıkım ile karşı karşıya bırakılmıştır.Bunun en bariz örneğini üniversite kapılarından başörtülü olması hasebiyle dönen kardeşlerimiz,ablalarımız yaşamıştır.Keza aynı şekilde ikna odaları adı altında uygulanan psikolojik baskıya mağdur kalan toplumun ''dindar'' diye  nitelendirilen kesimi iliklerine kadar yaşamıştır.

Elindeki askeri gücü bir gövde gösterisi malzemesi olarak kullanan,halkı sindirmeye yönelik bir tutum sergileyen bu vesayetçi yapı bugün yok edilmiştir,kalıntılarından eser kalmamıştır.Bu milletin yıllardan beridir hasretini çektiği o yiğit siyasetçiler bu manevi ve maddi talana karşı hiç eğilmemiş,hep dik durmuşlardır.

 Yüce Allah bu milletin evlatlarına bir daha 28 Şubatlar yaşatmasın.Ki bugün geldiğimiz nokta da bunun teminatıdır,zamanında dik duranlara bir ödül mahiyetindedir” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim