Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve sevicini yaşadıklarını belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “19 Mayıs 1919 Türk Milletinin vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının belgesidir” dedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs 1919 tarihi ve sonrasında kazanılan Kurtuluş Savaşı, yaktığı bağımsızlık meşalesi ile mazlum ulusların yolunu aydınlatan,esaret altındaki nice milletlere örnek olan bir bağımsızlık mücadelesidir.

Bu topraklarda bin yıllık Türk Tarihinin en önemli dönüm noktalarının başında, müstevlilere ve yerli işbirlikçilere karşı verilen İstiklal Savaşımız gelmektedir.

Onun için, 19 Mayıs 1919 sıradan bir tarih değil, "yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir" düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gündür.
İşte, 19 Mayıs'ın "Aatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanması, gençlerimizin hangi badirelerden geçerek bu günlere geldiğimizi öğrenmesi bakımından bir yenilenme, bir bilinç tazelemesi anlamı taşımaktadır.

Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır.

Kendi köklerinden beslenmeyen milletlerin ayakta durması ve geleceğini garantiye alması mümkün değildir.

Gençlerimizin 100 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi sonsuza taşıyacaklarına inancım tamdır. 

Türkiye’nin yarınları, güçlü Türkiye hedefi, 2023 hedefleri için en büyük umudumuz, gururumuz gençlerimizdir.

İnanıyorum ki, Türkiye, genç ve dinamik nüfusuyla, Cumhuriyetimizin 100. yılında birçok hayalini, birçok hedefini gerçeğe dönüştürmüş olarak, çok daha parlak başarılara imza atacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, gençlerinin başarılarıyla her alanda lider ülke olma hedefine her gün biraz daha yaklaşmaktadır. Ülkemiz için değerlendirilmesi gereken büyük bir fırsat olan genç nüfusumuz, geleceğimizin en önemli teminat ve güvencesidir. Gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak ve onlara müreffeh bir ülke bırakmak öncelikli çabamızdır.

İnanıyorum ki gençlerimiz, almakta oldukları eğitimle barışın, hoşgörünün, demokratik kültürün ve vatan sevgisinin en seçkin temsilcileri olacaklardır. Hepinizi çok seviyor ve Türkiye'nin geleceği için sizlere çok güveniyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim