AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında “Her yaştan vatandaşımızın vatan aşkıyla yazdığı tarihi destanlar, bağımsızlık mücadelemizde bizi her zaman zafere taşımıştır” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yayımladı. Milletvekili Şahin Tin, mesajında şu görüşlerini paylaştı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayıp Cumhuriyet’in ilanıyla neticelenen bağımsızlık mücadelemiz, aziz milletimizin birliğini ve beraberliğini güçlendirmiştir. Aşılması zor nice engeller, en zor şartlarda bile milletimizin ortak aklı, feraseti, bayrak ve vatan sevdasıyla aşılmış, ülkemizin aydınlık bir geleceğe doğru ilerlemesi sağlanmıştır.

Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak başlattığı mücadele, milletimizi bağımsız ve özgür devlet anlayışına kavuşturan önemli bir adım olmuştur. O günden bugüne, aynı şuurla medeniyetimizi güçlü ve başarılı kılmak için var gücümüzle çalışmaya ve önümüze çıkartılan tüm engelleri aşmaya devam ediyoruz. Türkiye olarak çok bedeller ödedik ve atlatılması zor badirelerden geçerek bugünlere ulaştık. Bugün Türkiye’nin dünyanın dikkatle takip ettiği bir ülke haline gelmesinin altında yatan temel sebep, her yaştan insanın vatan aşkıyla yazdığı tarihi destanlar ile bağımsızlık ve özgürlüğe olan inancıdır!” dedi.

 

Bağımsızlığımız Gençlerimize Emanet

Milletvekili Şahin Tin; “Tarihe bakıldığında, istiklal mücadelesine egemen olan ruh, ecdadımızın azmidir. Bizi zafere taşıyan bağımsızlık mücadelemiz, o gün olduğu gibi bugün de gençlerimize emanet. Medeniyet coğrafyamızda var olan birliğimizi daha nice güzel günlere taşıyacak olan yine gençlerimiz! İstiklal mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi de, gençlere duyulan güveni ve onlara düşen sorumluluğun büyüklüğüne işaret etmektedir. Bu anlamda, kalkınma ve modernleşme süreçlerini yaşatacak ve bayrağı daha ilerilere taşıyacak olan gençlerimizdir. Gençlerimizin, aldıkları bu kutlu emaneti daha iyi noktalara taşıyacağına inancımız tamdır!

Yeni Türkiye idealine kavuşmak için gün gençlerimizin günü! Atatürk’ün övgüyle bahsettiği gençlerimizin, ülkemizi muasır medeniyet seviyesine giden yolculuğunda daha da güçlü bir duruş sergileyerek adımlar atacağına yürekten inanıyorum. Gençlerimize güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, gençlerimizi ve memleketimizi yürekten selamlıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim