Toplumsal dokumuzun temelini oluşturan Ahilik Kültürü’nün muhafazası, canlı tutulması, birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi için hayati bir önem taşıdığına vurgu yapan Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“Anadolu’da 13. Yüzyılda doğan Ahilik, bu toprakların kardeşlik ve hoşgörü iklimini tesis etmiş, vakıf ve sevgi medeniyetimizin temellerinin atılmasına vesile olmuştur. Anadolu insanının cömertliğinin, kerem sahibi olmasının, misafirperverliğinin ardında hiç şüphesiz, Ahi Evran’ın milletimizin ruh köklerine işleyen ‘elini açık tut, sofranı açık tut, kapını açık tut’ öğüdü yatmaktadır. Bu coğrafyanın Türkleşmesi ve İslamlaşmasında bir birinden farklı Türk boylarının kaynaşıp millet olma bilincine ulaşmasında büyük bir rol oynayan Ahilik kültürünü doğru anlamalı ve anlatmalıyız.

Özü ve esası ahlak ve fazilet olan Ahilik, bu dünyada insanı “yaratılmışların en şereflisi” olarak görmek istemekte ve onun eğitimi de bunu esas almaktadır.

Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri günümüzün esnaf ve sanatkârlara da yol göstermektedir. Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye'nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir. 
Bu duygu ve düşüncelerle, Ahi Evran’ı saygıyla, rahmetle anıyor, onu ve yolunu doğru anlamamızı sağlayan  Ahilik Haftası kutlamalarının hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Editör: TE Bilişim