AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu.

Ök, Bakan ERSOY’dan Laodikeia’da Dini Liderler ile Tanıtım Toplantısı Talep Etti.

Milletvekili Ök “Yapılan önemli yatırımlar sayesinde Kültür Varlılarımız Dünya Mirası Listesinde yerini aldı”

“Partimiz hükümetleri döneminde yapılan önemli yatırımlar sayesinde, 2002 yılında Dünya Mirası Listesi'nde 9 olan varlık ve alanlarımızın sayısını Edirne Selimiye Camisi’nden tutun Çatalhöyük Neolitik Kenti, Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı, Ani Arkeolojik Alanı, Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri, Efes, “Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu” ve Afrodisyas’ı ekleyerek 17’ye çıkarttık. Ayrıca Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası, Göreme Millî Parkı ve Kapadokya, Hattuşa-Hitit Başkenti, Laodikeia, Nemrut Dağı gibi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ören yerlerimizin sayısını 71’e çıkarttık.” dedi.

Milletvekili Ök: “Yurt Dışında Olan Eserlerimiz Tek Tek Yurdumuza Dönüyor”

Kültür ve Turizm bakanlığının yurtdışında bulunan veya kaçırılan eserler ile ilgili önemli bir diploması trafiği yürüttüğünü kaydeden ÖK; “Bakanlığımızın önemli faaliyetlerinden biri de yurt dışında olan eserlerimizin tekrar yurdumuza dönmesinin sağlanması yönünden atılan adımlar. Bu doğrultuda; 4.311 adet eser yürütülen yoğun diplomasiyle Türkiye'ye geri alınmış durumda. Yurt dışında olan eserlerimiz tek tek yurdumuza dönüyor. Bu aslında Bakanlığımızın ne kadar korumacı bir anlayış içerisinde olduğunun da göstergesidir.” dedi

Milletvekili Ök: Türkiye, artık parmakla gösterilen bir noktaya ulaştı”

Kültür ve Turizm Bakanlığı 'nın ülkemiz turizm kaynaklarının etkin kullanımı, nitelikli bir turizm hedefine ulaşılması ve uluslararası düzeyde “marka ülke” olma yolunda çalışmalarıyla dikkat çektiğini ifade eden AK Parti Denizli Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Nilgün Ök, “Deniz-kum-güneş turizminde önemli bir yere sahip plajlarımız ve marinalarımız açısından önemli bir başarıya imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 2002 yılında 12,8 milyon turist gelirken 2016 yılında bu sayı 2,5 katına çıkarak 32 milyona yükseldi. Dünya turizminde ön plana çıkan birçok ülkeyi geride bırakan Türkiye, artık parmakla gösterilen bir noktaya ulaştı” dedi.

Türkiye Mavi Bayraklı Plajlarıyla Dünya 3.’Sü

Türkiye’nin mavi bayraklı plajlarıyla dünya üçüncüsü olduğunu vurgulayan Milletvekili Ök, “Dünya Turizm sektörü artık Mavi Bayraklı tesisleri tercih ediyor. Mavi Bayrak, uluslararası kuruluşlar tarafından verilen, tatil programı yapanların ve tur operatörlerinin aradığı, Dünya çapında en çok tanınan ve bilinen bir eko-etikettir. Bakanlığımız bu konuda üstün bir gayret gösteriyor. Türkiye şu an itibariyle 459 mavi bayraklı plajıyla dünyada 3. Sırada, 2002 yılında bu rakam 127 idi” dedi.

Milletvekili Ök: " Denizli, önemli bir arkeoloji kenti. Pamukkale Hierapolis’ten, Apollon Tapınağı’na kadar gerek yurt içi gerekse yurt dışı turistler için önemli bir cazibe merkezi "

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Denizli özelinde çok başarılı işlere imza attığını ifade eden ÖK; “Denizli Önemli bir arkeoloji kenti. Pamukkale Hierapolis’ten, Apollon Tapınağı’na kadar gerek yurt içi gerekse yurt dışı turistler için önemli bir cazibe merkezi. Denizli geçtiğimiz yıllarda İl Kültür Turizm Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla UNESCO Dünya Mirası

Geçici Listesi’ne alınan Laodikeia Antik Kenti için de Bakanlığımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Milletvekili ÖK: “Yurtdışında Bulunan Kültür Mirasımızı Koruyoruz”

“Dünyanın her yerinde Türkiye’yle bağ kuran ve Türkiye’ye dost insan sayısını artırmak amacıyla kurulan ve Kudüs’ten Moskova’ya kadar 56 adet ofisiyle binlerce kişiye Türkçe öğreten Yunus Emre Kültür Merkezleriyle, Balkanlardan Afrika’nın en ücra köşelerinde insan hayatını ilgilendiren sağlıktan eğitime ne varsa her alanda faaliyet gösteren TİKA’sıyla Bakanlığımız yurt dışında bulunan kültür varlıklarımızın korunmasına yönelik önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu anlamda da kendilerini tebrik ediyorum. Dedi.

Sözlerine yurtdışında da olsa Kültür mirasımızı korumalıyız diyerek devam eden ÖK; “Makedonya’da bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim gördüğü Manastır Askerî İdadisi binasından tutun da Kosova Priştine’de bulunan Fatih Camisi restorasyonuna, Macaristan’da bulunan Gül Baba Türbesi’ne kadar birçok kültür mirasımızın korunmasıyla da ilgili ülkemiz adına önemli projeler yürüten Bakanlığımızı ve yetkilerini tebrik ediyorum.” dedi

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök Bakan ERSOY’dan “Laodikeia Antik Kentinin İnanç Turizmi kapsamında Denizli’ye ve esnafımıza önemli katkısı olacağını ve tanıtım toplantısı konusunda öncülük etmesini istedi.”

Denizli Milletvekili ÖK; Laodikeia’nın, İncil’de adı geçen ve Hıristiyanlığın ilk 7 kilisesinden bir olması nedeniyle kutsal hac merkezi olma gibi dinsel bir özelliğe sahip ve bu nedenle Hıristiyanlık dünyası için çok önemli bir mabet konumunda. Denizli Belediyesi ile Bakanlığın başarılı çalışması ile bu kent şu an turizme kazandırılmaya hazır durumda” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’dan destek talebi isteyen ÖK; “Sayın Bakanım sizin önderliğinizde, üst düzey dinî liderler de buraya davet edilerek İncil’de geçen bu önemli Kilisenin açılışını ve tanıtımını yaparsak inanç turizmi açısından Denizli’ye ve esnafımıza önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Biz, Belediyemiz ve Denizli Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu Kilise ve Tarihi Kentin tanıtımı için elimizden geleni yapmaya hazırız. Gerek Denizlili hemşerilerimiz gerekse ticaret ve esnaf odaları ile sivil toplum kuruluşları olarak sizden en önemli talebimizdir.” dedi.

Editör: TE Bilişim