AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı. 

Atalarımızın, 105 yıl önce Çanakkale’de düşmanlarının dahi hayranlığını ve takdirini kazanacak kadar büyük bir destana imza attıklarını belirten AK Partili Gökbel, “Bütün dünya birleşmiş üzerimize gelmişti. Atalarımız, hiçbir zaman yılgınlık ve umutsuzluk içinde olmadılar. Yiyecek bir lokmaları dahi kalmadığında bile inançla ayakta durdular, vatan savunmasından kararlılıklarından geri adım atmadılar. Onlara bu büyük zaferi kazandıran, ellerindeki imkanlar değil, göğüslerindeki imanlarıydı. Teknik olarak kazanmaları mümkün olmayan bu savaşı manevi silahları ve inançlarıyla kazanmışlardı. İşte Çanakkale’deki mücadeleyi, zafer yapa, destan olarak tarihin sayfalarına altın harflerle yazdıran budur” dedi.

“BU İNANCI 105 YILDIR GÖĞSÜMÜZDE TAŞIYORUZ”

Türk Milleti’nin bugün, Çanakkale’de destan yazan atalarının izinde olduğunu ifade eden AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “Bize bu zaferi kazandıran mücadeleci ruhu, asla teslim olmayan inancı, 105 yıldır göğsümüzde taşıyoruz. Çanakkale’de tarih yazan atalarımızın evladı olmaktan gurur duyuyoruz. Şu bir gerçek ki; gerekirse bir destan daha yazacağımızı bütün dünya biliyor. Yakın zamanda coğrafyamızda yaşanan olaylar ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gösterdiği duruş, herkesin malumudur. Bizi kendi sınırlarımızda olan biteni izlememe zorlayanlar, Akdeniz’de Türkiye’yi dışarıda tutan hesaplar yapıp, bizi sahillerimize hapsetmek isteyenler bunun mümkün olamayacağını görmüşlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bekasını korumak için bölgesinde gereken her adımı atmaktan çekinmemiştir. Düşmanlarımıza hadlerini bildirmekten geri kalmadık, kalmayacağız da… Çanakkale’deki atalarımıza layık olmaya devam edeceğiz. Buna kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna can veren şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim