15 Temmuz günü darbe girişiminin ardından başlatılan, Demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkmak için meydanlara inen Tavaslılar demokrasi nöbetini her geçen gün daha coşkulu ve aralıksız sürdürüyor.

Biraz önce vatandaşlarımızla, kardeşlerimizle kavuşunca, dedim ki; “15 yılda ne kadar çok dostumuz, bacımız, kardeşimiz olmuş. Her biriyle kavuşunca, omuz omuza yürüyünce sevindik ve mutlu olduk. Bu da ayrı bir güzellik, ayrı bir sevinç, ayrı bir Tavas’ın güzelliği, efeler diyarının güzelliği diyerek sözlerine başlayan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “81 ilimizdeki mücahit kardeşlerimizden, bacılarımızdan, analarımızdan, gençlerden, yiğit kardeşlerimizden, Allah Razı olsun. Düşmanları güldürmedik. Onların hain, şeytani planlarına, oyunlarına gelmedik.

Asıl Hedef Sayın Cumhurbaşkanımız

Aslında oynanan, yapılan planların hepsi Sayın Cumhurbaşkanımızı ortadan kaldırmak. Bunların rahatsızlığı gelişen, büyüyen Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımız. Sayın Cumhurbaşkanımızı Türkiye’nin başından bir indirebilseler ve Türkiye’nin büyümesini durdurabilseler Amerika’sı, Avrupa’sı, NATO’su rahat edecek. İstedikleri gibi önlerinde diz çöken, nereye çekerlerse oraya giden bir Türkiye istiyorlar.

Türkler, Müslümanlığın Askerleridir

İslam Alimler Birliği toplantı yaptı. İslam Alimler Birliği’nin başkanı öyle güzel bir konuşma yaptı ki; hani sizin içinizdeki o duygularınız var ya, aynen onu yansıttı. Ayna gibi. Biz söylüyorduk da bazıları inanmıyordu ya. Dedi ki; “Türkiye, Müslümanların koruyucusudur. Mazlumların koruyucusudur. Zalimlerin karşısında dimdik durandır. Zalimlerin korkulu rüyasıdır. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin lideridir. Allah, Onları korusun. Allah Türkiye’yi ve Müslümanları korusun. Çünkü Türkler, Müslümanlığın askeridir.” Evet, biz Müslümanlığın askeriyiz. Bu, tarihte de böyleydi. 1071’de Malazgirt’te, 1453’te İstanbul’da, 1919’da Samsun’da.

Bizler Osmanlı’nın Torunlarıyız

Dünyadaki tüm mazlumlara dün olduğu gibi, bugünde, yarında yardım elimizi uzatacağız. Çünkü biz, Osmanlı’nın torunlarıyız. Osmanlı, Dünyaya, yedi cihana hükmeden bir büyük devlet. Suriye’deki iç savaştan kaçan 3 milyon Suriye’li muhacirlere bir ensar olarak yardım elimizi, merhamet elimizi uzatıyoruz. Ama unutmayın ki, belki de bu yaptığımız yardım, hayır ve hasenat sayesinde Allah bizi bu FETÖ/PDY ve darbe girişimi belasından korudu ve kurtardı.

40 Yıllık Gizli Plan

Gezi olayları ile Türkiye’yi zayıflatmak istediler. Olmadı. 17/25 Aralık, yargı  ayaklanması yaptılar. Olmadı. Ergenekon ve Balyoz davaları ile ordumuzu zayıflatmak istediler. İşte burada Türkiye’nin kalbine, beynine girip kendinden olmayanları tasfiye edip, kendi adamlarını üst sevilere çıkarma planını devreye soktular. Ne yazık ki, FETÖ/PDY bunun neticesinde  ve 40 yıl yapılan sinsi sızma planı ile 15 Temmuz gecesini yaptı.

Ezanlar ve Selalar Darbeleri Susturdu

Bu Millet, olduğu sürece ne bu devlet devrilir, ne bu bayrak iner ne de bu ezanlar susar. Eskiden darbeler olduğunda ezanlar susardı. Ama şimdi ezanlar, selalar darbeleri susturdu” dedi.

 

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Sayın Cumhurbaşkanımızın televizyonlardan yaptığı çağrının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Tavas’ta da milletimiz meydanlara akın etti.

Önce Vatan, Önce bayrak, Önce Ezan Dediler

Hanım teyzelerimiz, annelerimiz, kardeşlerimiz de bu meydanları dolduruyorlar. Biliyorum aslında evlerinde bir çok işleri var. Ama Onlar, önce vatan, önce bayrak, önce ezan diyor. Az önce Sayın Cumhurbaşkanımızın, Külliyedeki “Şehitleri Anma Programı”nda, eşleri hanımefendi ile birlikte bir anne, baba edasıyla şehitlerimizi nasıl sahip çıkacaklarını ifade ettiler.

Allah, Birliğimize, Dirliğimize, İriliğimize Zeval Vermesin!

İşte bakın Sayın Cumhurbaşkanımızın sık sık söylediği, “birlik, irilik, dirilik” budur.Bir yerde görev mi var? Hemen bakın Cumhurbaşkanından Başbakanına, Bakanından Milletvekiline, Başkanından Muhtarına, teşkilatlarından bütün vatandaşlarına bir anda bir araya gelinebiliyor. Ne mutlu! Allah, birliğimize, dirliğimize, iriliğimize zeval vermesin!

 

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana bütün Tavas halkı tek yürek olduğunu vurgulayan Ak Parti Tavas İlçe Başkanı Hüseyin İnamlık sözlerini şöyle devam etti, “ Darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Bu İş Vatan Millet Meselesidir

İlk günden bu yana bu işin Ak Parti, MHP ve CHP olayı olmadığını, bu işin memleket, vatan, millet meselesi olduğunu üstüne basa basa söylüyoruz. Tavas halkıda bunun bilincinde olarak ilk günden bu yana  meydanlarda desteğini arttırarak sürdürdü. Tüm Tavas halkına sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.”

Demokrasi nöbetinde vatandaşlara, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce gönderilen dondurmalar dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim