Denizli haber - 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimlerinde oyunu kullanmasının ardından sandık ziyaretleri gerçekleştiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan hakkında, İlçe Seçim Kurulu tarafından ‘Seçim günü siyasi propaganda yapma’ sebebiyle suç duyurusunda bulunulmasının yankıları devam ediyor. Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısıyla konunun detaylarını aktardı.

 “İŞTE GÖRÜN AKP’NİN ZULMÜNÜ” ŞEKLİNDE BAĞIRMAYA BAŞLAMIŞTIR”

Şeniz Doğan’ın yapılan uyarıları dikkate almadığını ifade eden Fatih Durmaz, “ 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan 2. Tur oylamasında Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan; Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde kendi oyunu kullandıktan sonra; beraberinde CHP nin müşahitleri ve bina görevlileri olmak sureti ile ve o müşahitlerin boyunlarında açıkça CHP ye ait logolu belgeler görülecek şekilde, yasal hakkı olmamasına ve oy kullandığı sandık haricinde diğer sandıkların çevresinde bulunma hakkı olmamasına rağmen, diğer sandıkları beraberindeki heyet ile gezmek istemiştir. O binada bulunan ve tüm sandıklarda itiraza yetkili olan yönetim kurulu üyemiz tarafından kendisi kibarca uyarılmış; oy kullandığı sandık haricinde diğer sandıkların çevresine girmesinin mümkün olmadığı kendisine hatırlatılmış;  ancak Şeniz Doğan “Belediye başkanı ve avukat olarak tüm sandıkları gezebileceğini” iddia ederek okul içinde “işte görün AKP’nin zulmünü” şeklinde bağırmaya başlamıştır. İlçe başkanı olarak konu tarafımıza nakledildiğinde de bizzat Şeniz Doğan’ın yanına giderek kendisine “Seçim Kanunu ve ilgili yasal mevzuat gereğince sandık çevresi denilen alanda yani sandığın kurulduğu sınıf içine giremeyeceği; çevresinde bulunan kişilerin üzerinde CHP ye ait logo ve amblemli kartların olduğu ve bunun siyasi propagandaya gireceği ve bunun yasak olduğu” tarafımdan söylenmiştir. Ancak Şeniz Doğan tarafından “istediğiniz tutanağı tutabilirsiniz” denmesi üzerine kendisi hakkında o okulda bulunan sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz tarafından tutanak tutularak konu ilçe seçim kuruluna intikal ettirilmiştir” ifadelerini kullandı.

“KENDİSİNE YİNE BİR MAĞDURİYET ÇIKARMAK İSTEMEKTEDİR”

“Merkezefendi 2. İlçe seçim kurulu tarafından da 28.05.2023 tarih 2023/14 sayılı karar ile Şeniz Doğan hakkında 298 sayılı kanunun 151. Maddesine muhalefet etmekten dolayı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” diyen Başkan Durmaz, “ Şunu ifade etmek isterim ki; suç duyurusu bizzat ilçe seçim kurulu tarafından yapılmış olup parti teşkilatımız sadece olayı tutanak altına alarak durumu ilçe seçim kuruluna bildirmiştir. Seçim Kanunu ve diğer seçim mevzuatı gereğince sandık çevresinde bulunacak olan kişiler tek tek sayılmış olup Belediye Başkanları bundan muaf tutulmamıştır. Yani Şeniz Doğan’ın oy kullandığı sandık haricinde diğer sandıkları gezme hakkı bulunmamaktadır. Bunun da ötesinde yanındaki heyet ile birlikte CHP amblem ve logoları açık şekilde sandık dolaşmak; “AKP’nin zulmünü görün” diye bağırmak açıkça siyasi propaganda olup seçim kanunumuza da aykırılık teşkil etmektedir.  Olayın bizzat sebebi olan ve kanunları çiğneyen; seçim günü propaganda yapan; seçim mevzuatından bihaber şekilde hareket eden, hatta daha sonrasında kamu görevi yaptığını unutarak ilçe seçim kuruluna müracaat ederek CHP adına itiraza yetkili kişi belgesi alıp o belge ile sandıkları dolaşan Şeniz Doğan; kendisine yine bir mağduriyet çıkarmak istemektedir. Kendisine tavsiyemiz biraz daha dişini sıkıp 2024 yılı mart ayını beklemesidir. O güne kadar seçim mevzuatını iyice öğrenerek hareket etmesi kendisini de rahatlatacaktır” dedi.

“MERKEZEFENDİ BELEDİYESİNİN ŞU ANKİ DURUMU İÇLER ACISIDIR”

Başkan Şeniz Doğan’ı eleştiren ve “Merkezefendi Belediyesi sınırları içinde yaşayan vatandaşların sorunlarını çözmeye çalışmasını tavsiye ediyoruz” diyen Durmaz, “  2019 yılı Mart ayında teslim ettiğimiz Merkezefendi Belediyesinin şu anki durumu içler acısıdır. Yüz milyonlarca lira borçlanan; Sümer ve Sevindik Mahallerindeki üst yapıyı beceremeyen; biten üst yapıların hiçbir şekilde ihtiyacı karşılamadığı ve yarım yamalak yapıldığı tespit edilen; ekonomik olarak neredeyse personel maaşlarını bile ödeyemeyecek hale düşen; yaptığı ilk icraatı Ak Partili Büyükşehir Belediyemizce açılan parkı yeniden açmak olan; yaptığı sağlıkçı heykelleri ile adeta heykel sanatına savaş açan; söz verdiği hiçbir büyük projeyi yapamayan Şeniz Doğan’ın; Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’nun müşahitliğini değil; asıl görevi olan Merkezefendi Belediyesi sınırları içinde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışmasını tavsiye ederiz” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün