Denizli’ye 4 madalya getiren sporcular gözünü olimpiyatlara dikti Denizli’ye 4 madalya getiren sporcular gözünü olimpiyatlara dikti

Denizli Haber -  Sporun tabana yayılması ve amatörlerin sporun içindeki önemine dikkat çekmek için her yıl Ekim ayında kutlanan Amatör Spor Haftası için çalışmalar başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde paydaş kurumlar ve yerel yönetimlerin desteğiyle gerçekleşecek haftanın programı, gerçekleşen toplantının ardından netleşti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman Başkanlığında yapılan İl Tertip Kurulu toplantısına ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ve Merkezefendi Belediyesi temsilcileri ile paydaş kurumlardan yetkililer katıldı.

PAZARTESİ KORTEJLE BAŞLIYOR

Amatör Spor Haftası 09 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 17.30’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Valilik önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar bando eşliğinde gerçekleşecek yürüyüşe protokol üyeleri, sporcular, Gençlik Merkezi üyesi gençler, amatör sporcular ve spora gönül veren isimlerin katılması bekleniyor. Yürüyüşün sonunda ise Büyükşehir Belediyesi önünde kurulacak alanda sporcu grupları gösterilerini sunacak. Etkinlikler kapsamında hafta boyunca Basketbol, Hentbol, Okçuluk ve Curling branşlarında turnuvalar, Atletizm Gençlik Koşusu gibi faaliyetler gerçekleşecek.

İLMAN “TESİSLEŞMEYE VE SPOR ORGANİZASYONLARINA ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Sporun tabana yayılması ve amatörlerin sporun içindeki önemine dikkat çekmek için Amatör Spor Haftasının her yıl kutlandığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, yerel yönetimler ve paydaş kurumların işbirliğiyle yapılacak aktivitelerle spor ve sağlıklı yaşam ilişkisine dikkat çekeceklerini kaydetti. Amatörlerin şartlarının her geçen gün daha iyi hale getirildiğini kaydeden İlman, Denizli’de sporun gelişmesi için altyapıya, tesisleşmeye ve spor organizasyonlarına çok büyük önem verdiklerini söyledi. Amatör branşlarda yeni bireylerin spora kazandırılması için çalışma yaptıklarını belirten İlman, özellikle son dönemde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin Denizli’ye kazandırdığı spor tesislerinde aynı anda binlerce kişinin spor yapma imkanı bulduğunu, bunun sonucunda amatör sporun ve sporcuların imkanlarının artırılmasıyla profesyonel sporcu yetiştirmenin hedeflendiğini sözlerine ekledi. İlman, hafta boyunca yapılacak etkinliklere tüm sporseverleri ve amatör spora gönül verenleri davet etti.

İŞTE PROGRAM:

AMATÖR SPOR HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMI

(09-15 EKİM 2023)

Tarih

Saat

Program

Yer

09 Ekim 2023 Pazartesi

17:30

Kortej Yürüyüşü

Valilik önünden başlayıp 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar

18:00

15 Temmuz Şehitler Meydanı

-Saygı Duruşu, İstiklal Marşı

-Protokol Konuşmaları

-Halk Oyunları Gösterisi

-Sportif Gösteriler

10 Ekim 2023 Salı

17.00

Atletizm Yol Yarışları

BŞB. Albayrak Spor Kompleksi

12 Ekim 2023 Perşembe

16.00

Spor Gösterileri

Kampüs Amfi Park

14 Ekim 2023 Cumartesi

10:00

10.00

Okçuluk Yarışmaları

Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu

Hentbol Turnuvası

Hasan Güngör Spor Salonu

15 Ekim 2023 Pazar

10.00

Curling Yarışmaları

Çok Amaçlı Spor Salonu

Editör: Tahir Aygün