Denizli Haber - Ankara Çankaya'da patlama sesi sonrası ekipler teyakkuza geçti.

PATLAMA SONRASI SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Kızılay çevresinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve İçişleri Bakanlığı'na yakın bölgede saat 09.30 sularında patlama sesi, ardından silah sesleri duyuldu.

ANKARA'DA TERÖR SALDIRISI!

Olayın yaşandığı bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Patlamanın yaşandığı bölgeye AFAD, ambulans, polis, Özel Harekat ekiplerinin de intikal ettiği belirtildi.

ANKARA'DA TERÖR SALDIRISI! 4

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA: 2 TERÖRİST BOMBALI SALDIRI EYLEMİNDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Ali yerlikaya patlamaya ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Bakan Yerlikaya açıklamasında şunları söyledi;

ANKARA'DA TERÖR SALDIRISI! 2

"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

ANKARA'DA TERÖR SALDIRISI! 3

Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir!"

ANKARA'DA TERÖR SALDIRISI! 1

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcıvekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir."

"ASLA BAŞARILI OLAMAYACAKLAR"

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ise HaberTürk canlı yayınında patlamayla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Üzücü bir haberle sabaha başladık. Bugün Meclisimizin yeni yasama yılına başlama günü. Görüntülerden gördüğümüz kadarıyla terör saldırısı olduğunu tahmin ediyoruz. Bu bizi sindirmeye yönelik, demokrasimizi ve devlet sistemimizi korkutmaya yönelik bir girişim ama asla başarılı olamayacaklar. Emniyet güçlerimiz gerekli müdahalelerini yaptı."

Editör: Tahir Aygün