Denizli Haber - DENİZLİ’nin Çal ilçesinde 2019 yılındaki yangında yanan  Cumhuriyetimizin ilk okullarından olan Gazi Paşa Mektebi’nin restorasyon ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. İhaleyi alan firmanın yetkilisi Çal’a gelerek, Kaymakam Mert Çanga ve Belediye Başkanı Fethi Akcan ile birlikte restorasyon yapılacak olan Gazi Paşa Mektebi’nde incelemede bulundu. Başkan Akcan, “Yanan okul için Çal’ın namusudur demiştik. Cumhuriyet’in ve Atatürk’ün mirası olan tarihi okulumuz için restorasyon çalışmaları bu hafta başlıyor. Burası Çal Kültür Evi olarak hizmet verecek” dedi.

1928’de yapımı tamamlanan Çal Gazi Paşa Mektebi, 2019 yılındaki yangında büyük hasar görmüştü. Kovid-19 salgını nedeniyle ihalesi ertelenen tarihi okul için restorasyon ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. İhaleyi alan firma 21 milyon TL bedelle 330 gün içinde restorasyonu tamamlayacak.

İhaleyi alan firmanın yetkilisi Serkan Sökmen, Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yetkilileriyle Çal’a geldi. Kaymakam Mert Çanga ve Belediye Başkanı Fethi Akcan, restorasyon yapılacak olan okula giderek, restorasyonu yapacak firmanın yetkilisiyle son görüşmeleri yaptı.

Başkan Akcan, “Okulumuz yandıktan sonra uzun süre restorasyonu için mücadele verdik. Kaymakam Mert Çanga ve önceki dönem kaymakamlarımız da bize büyük destek oldu. Yanan tarihi okul, cumhuriyetimizi temsil eder ve Atatürk’ün mirasıdır. Yanan okul için her seferinde Çal’ın namusudur dedik, sahip çıktık. Okulun restorasyonunun yapılması için bu güne kadar verilen mücadelede bizlere destek veren, emeği geçen, yapıcı eleştiride bulunan herkese teşekkür ediyorum. Restorasyon tamamlandığında Gazi Paşa Mektebi, Kültür Evi olarak hizmet verecek” dedi.

Gazi Paşa Mektebi’nin restorasyon çalışmaları için son hazırlıklar tamamlandı, bu hafta için de restorasyon için start veriliyor.

Editör: Tahir Aygün