Denizli Haber - Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında temeli atılan Aydın-Denizli Otoyolu projesi, sona yaklaşıyor. İzmir-Aydın Otoyolu'nun bir uzantısı olan ve toplam maliyeti 1 milyar 300 milyon euro olan Aydın-Denizli Otoyolu, Burdur-Antalya etabı ile birlikte Akdeniz'e kadar uzanacak. Proje kapsamında 94 köprü, 19 viyadük, 79 altgeçit ve 573 menfez inşa edildi. Toplamda 163 kilometre uzunluğunda olan bu otoyol, 140 kilometre ana gövde ve 23 kilometre bağlantı yolu içeriyor.

Bugüne kadar 70 milyon metreküp kazı ve 60 milyon metreküp dolgu işlemi gerçekleştirilen otoyolda 7 viyadük tamamlandı, menfez ve altgeçitlerin ise yüzde 80'i tamamlandı. Cumhuriyetin 100. Yılı olan 29 Ekim'de, otoyolun Kuyucak ile Denizli arasındaki 93 kilometrelik bölümünün açılışı yapılacak. Bu otoyolda yaklaşık 4 bin 200 işçi çalışıyor ve projenin tamamının 2024 yılının Mart ayında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. Bu proje tamamlandığında İzmir-Aydın-Denizli arasında kesintisiz bir ulaşım sağlanacak.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, Kuyucak ile Denizli arasındaki bölümün 29 Ekim'de açılışa hazır hale geleceği ve bu bölümün bağlantılı yollarıyla birlikte yaklaşık 95 kilometre uzunluğunda olduğu öğrenildi. Kuyucak ile Denizli arasındaki 80 kilometrelik ana gövdenin hizmete alınması projede öncelik taşıyor. Kuyucak ile Aydın arasındaki 60 kilometrelik ana gövde ve bağlantı yolları da hızla ilerliyor. Aydın'dan Kuyucak'a kadar olan kısımda önemli ilerlemeler kaydedilirken, Dalama ile Yenipazar arasında çalışmaların yoğunlaştığı bildirildi.

Denizli'de aramızdan ayrılanlar 28-04-2024 Denizli'de aramızdan ayrılanlar 28-04-2024

İzmir'den başlayacak olan bu otoyol projesi tamamlandığında Aydın-Denizli-Burdur-Antalya'ya kadar uzanacak. Bu proje tam anlamıyla tamamlandığında Ege Bölgesi'nden başlayarak kesintisiz bir şekilde Akdeniz'e kadar ulaşım sağlanacak.

Editör: Tahir Aygün