Tahir Aygün'ün Kaleminden - Denizli'de Basın demek "Gelen geçen basmadan geçmeyin " demek değildir. Bizim mesleğimizde başkalarını eleştirmek yerine, kendimizi eleştirmek daha meşhurdur. Hep aynı konular döner dolaşır, yazan dışında gazeteci yokmuş gibi görünür.

Herkes bize mesleği öğretir. Siz sustunuz siz görmediniz sen görseydin be kardeşim görseydin ve deseydin be.. daha doğru olmazmıydı.

Türkiye'nin en kötü modellerinden biri olan "Aydın Modeli" maalesef bizim meslektaşlarımız arasında yaygınlaşmaya başladı. Bu modelde, siyasiler parayı verir, gazeteciler de klavyeden delikanlılık yapar. Akşama kadar birbirlerine söverler, toplum saygısızlaşır.

Denizli’de 3 yeni noter atanacak Denizli’de 3 yeni noter atanacak

Örnek alınması gereken model ise "Bursa Modeli"dir. Herkesin birbirine saygı duyduğu, toplumun saygılı olduğu ve siyasilerin yerel medyaya müthiş destek verdiği bir model. İşte bizlerin de özlem duyduğu destek bu.

Ne hikmetse, biz Denizlililer, Aydın Modelini benimsemeye başladık. Bu, bizi kıskananların işine gelir belki ama bizi zıvanadan çıkarmaya az kaldı. Hani şu "Oynatmaya az kaldı, doktorum nerede?" nakaratı var ya, işte o yavaş yavaş hit olacak gibi.

Ben Aydınlı değilim, Denizliliyim. Aydın Modelini benimsemek isteyenlere diyorum ki, ben bu menüde yokum. Genç arkadaşlara tavsiyem: Bu menüde ancak salata olursunuz, dikkat edin!

Editör: Tahir Aygün