Denizli Haber - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ulus Meydanında gerçekleştirdiği mitingde Denizli halkıyla kucaklaştı. İnsanların çektiği sıkıntılara, yokluğa, yoksulluğa, haksızlığa, adaletsizliğe itirazlarını olduğunu belirten Babacan, orta direğin yıkıldığını, yoksulun daha yoksul, zenginin daha zengin olduğunu belirtti. Ekonomiye yönelik eleştirilerinin yanı sıra kararsız seçmene seslenen Babacan, “Seçim günü sandığa gidecekler kararsız değil, çok kararlı. Seçim günü sandığa gidecek vatandaşlarımız, kararlı bir şekilde görevini yerine getirecek. DEVA Partisi de bu ülkenin yarınlarına damga vuracak” diye konuştu.

WhatsApp Image 2022-11-13 at 18.22.24

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, Denizli mitingine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere birçok sıkıntıyı ve eleştiriyi gündeminde tutan Babacan, “Bu büyük ülkenin, bu güzel insanların çektiği sıkıntılara itirazımız var. Bu yokluğa, bu yoksulluğa, bu haksızlığa, bu adaletsizliğe itirazımız var. Bizim, çiftçimizin mağdur edilmesine itirazımız var. Biliyoruz, son yıllarda çalışanlarımızın da, emeklilerimizin de maaşları enflasyon karşısında eridi gitti. İşçilerin de, memurların da, emeklilerin de eline geçen para pul oldu.

WhatsApp Image 2022-11-13 at 18.22.24 (2)

31 Aralık 2004 gecesi, paramızdan altı sıfırı attık. O gece, yılbaşı gecesi, Sayın Erdoğan'ın fotoğrafçılara verdiği bir poz var. Altı sıfırı atılmış 20 Liralık banknotla verdiği poz. İşte bu 20 Lira 15 dolar ediyordu. Şimdi kaç dolar ediyor? Anca 1 dolar ediyor.Türkiye'de yüksek enflasyon ve döviz kurunun tek sorumlusu hükümettir. Geçenlerde Erdoğan diyor ki, ‘zamanında ben imza atmasaydım, Babacan paradan altı sıfırı atamazdı' diyor. İşte şimdi ben Erdoğan'a Denizli'den, bu meydandan sesleniyorum… Madem hikmet senin imzanda, at bir imza da şu enflasyonu düşürüver bakalım. Madem hikmet senin imzanda, at bir imza da şu döviz kurunu düşürüver bakalım. 2018 seçimlerinden bu yana, ülkeyi bir krizden diğer krize savuran, tek imzayla aklına geleni yapan sen değil misin yahu? Yapamaz! Ağzıyla kuş tutsa yapamaz. Çünkü şunu bir türlü anlayamadı: Hukuk olmadan, adalet olmadan enflasyon düşmez”dedi.

WhatsApp Image 2022-11-13 at 18.22.23

“ÇÖZÜM DEVA’DA”

Ülkenin tüm sorunlara deva olmaya hazır olduklarını belirten Babacan, “Ekonomik kriz iklimini 6 ayda ortadan kaldıracağız. Enflasyonu da en geç ikinci yılın sonunda tek haneye düşüreceğiz. Dikkat edin, süre veriyorum. Zaman söylüyorum. Sözümü takvime bağlıyorum. Endişeye mahal yok. Biz buradayız. Bakın, biz bu seçimi kazandıktan hemen sonra neler yapacağız? Biz öncelikle, Türkiye'yi her alanda Avrupa Birliği standartlarına ulaştırmak için çalışacağız. Avrupa Birliği'ne üye olalım veya olmayalım, fark etmez. Bugünkü derdimiz bu değil. Bizim derdimiz, vatandaşlarımızı bir an önce, her alanda, Avrupa standartlarına kavuşturmak. Hiç endişeniz olmasın! Önce hukuku ayağa kaldıracağız. Tüm haklarımızı güvence altına alacağız. Türkiye'yi birinci sınıf hukuk devleti yapacağız. Tüm sorunları, hak ve hukuk çerçevesinde çözeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir vatandaşı, eşit ve onurlu bir vatandaştır. Sorunlarımızı ‘Eşit vatandaşlık’  ilkesiyle çözüp, ileriye bakacağız. Geçmişin tüm kamburunu üzerimizden atıp yarınlara yürüyeceğiz” dedi.

WhatsApp Image 2022-11-13 at 18.22.23 (1)

‘SEÇMEN KARARSIZ DEĞİL'

Türkiye’de kararsız seçmenle ilgili de düşüncelerini paylaşan Babacan “Kararsızlara baktığımızda ilk defa oy kullanacaklar var. Oy verdiği partiden memnun olmayanlar, oy verdiği halde umduğunu bulamayanlar var. Kararsızlık nedir? Çok iyi biliyoruz hepimiz! Kararsızlık demek, eleştiri demek. Kararsızlık demek, omurgalı duruş demek. Anket şirketleri ne yapıyor? Kararsızları mevcut partilere şöyle dağıtıveriyor. Bakın kararsızlar ne diyor? Kararsızlar; ‘Ben oy vermek için kötünün iyisine, ehveni şere tamah etmem kardeşim' diyor. Bize gerçek, hakiki çözümlerinizi sıralayın diyor. Bizi geçiştirmeyin, ciddiye alın diyor. Arkadaşlar, kararsız seçmenin gözü DEVA Partisi'nin üzerinde. Nereden biliyorum? Çünkü ben vatandaşın gözünün içine bakıyorum. 81 ilde vatandaşlarımla görüşüyorum. O’na göre konuşuyorum. Kararsız denen insanlar, aslında çok kararlı. Seçim günü o sandığa gidecek olanlar var ya… İşte o insanlar kararlı bir şekilde bu ülkenin yarınlarına damga vuracak. DEVA Partisi’de bu ülkenin yarınlarına damga vuracak” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün