Denizli Haber - Babadağ Belediyesi, kadın girişimlerin yanında olmaya devam ediyor. Babadağ Belediyesi tarafından düzenlenen Babadağ Tanıtım Günleri, El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali 8 Temmuz Cumartesi günü başlayıp 9 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek. DGC’de düzenlenen basın toplantısında tüm Denizli halkını festivale davet eden Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, “Üreten emekçi kadınlarımızın el emeği ürünlerinin sergileneceği festivalimizde ünlü isimleri konuk edeceğiz. Hem yetişkinler için hem de çocuklar için birbirinden güzel etkinliklerin yer alacağı festivalimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.

BAŞKAN ATLI, “KADINLARIMIZ OLMAZSA BU FESTİVAL OLMAZ”

Babadağ Belediyesi tarafından daha önce planlanan fakat hava koşulları nedeniyle ertelenen Babadağ Tanıtım Günleri, El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı. DGC’de düzenlenen basın toplantısında festivalin detayları hakkında bilgi veren Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, “ Bu festivalin ana omurgasını kadınlarımız oluşturuyor. Bizler dedik ki, ‘kadınlar olmadan bu festival olmaz’. Bu yüzden festivalimizin ismini Girişimci Kadınlar El Emeği Festivali olarak belirledik. Festivalimizde iki gün boyunca yaklaşık 350 kadınımız stant açacak ve el emeği göz nuruyla ürettikleri ürünlerini tanıtma fırsatı yakalayacaklar. Bu anlamda kadınlarımıza çok güzel bir ortam hazırladık. Daha önce hava koşulları nedeniyle ertelediğimiz festivalimizde Babadağ’ımızın turizm altyapısının hazır olduğunu vatandaşlarımızla paylaşmak için tüm Denizlili hemşehrilerimizi, dostlarımızı festivalimize davet ediyorum” şeklinde konuştu.

GÖKÇE, EN GÜZEL ŞARKILARINI DENİZLİLİLER İÇİN SÖYLEYECEK

Hem yetişkinler hem de çocuklar için daha önce yapılmayan bir konsept hazırladıklarını belirten Başkan Atlı, “Her seferinde büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğumuz festivalimiz için bu yıl farklı bir konsept geliştirdik. Geçen yıl yaptığımız festival halkımız tarafından yoğun bir ilgi görmüştü. Bizler bu sene çıtayı biraz daha yükselttik. Festivallerimizin niteliğini arttırmak adına uzun zamandır hazırlık yapıyoruz. 8 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan Babadağ Tanıtım Günleri, El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali’nde kadınlarımız birbirinden kıymetli el emeği göz nuru ürünlerini sabahın erken saatlerinde hazırladığımız stantlarda sergilemeye başlayacak.  Saat 18.00’da birbirinden kıymetli konuklarımız ve protokolümüz ile birlikte bando takımı eşliğinde Kortej yürüyüşü ile festivalimize başlayacağız. Akabinde saat 19.00’da Çeyiz Sandığından Sokağa Projemizin ve sokağımızın tanıtımın lansmanını gerçekleştirmek adına kurdele kesimi ile açılışımızı yapacağız. Saat 20.00’da kıymetli protokolümüzün konuşmalarını dinleyeceğiz. Müzik dünyasının sevilen seslerinden Gökçe, saat 21.00’da birbirinden güzel şarkılarını Denizlili hemşehrilerimiz için söyleyecek” dedi.

BABADAĞ’A ÖZGÜ LEZZETLER ÖDÜLLÜ YARIŞACAK

Babadağ’a özgü lezzetlerimizi yurt genelinde tanıtmayı amaçladığımız Babadağ'a Özel Lezzetler Yemek Yarışması saat 17.00’da başlayacak.  En lezzetli tabağı sunmak için festivalde boy gösteren maharetli ellerin hazırladığı yemekleri birbirinden 5 kişiden oluşan kıymetli jürilerimiz oylayacak. Saat 19.00’da DJ Performansı ile vatandaşlarımız ile hep birlikte eğleneceğiz. Akabinde Babadağ'a Özel Lezzetler Yemek Yarışması sonuçlarını açıklayacak ve kazanan arkadaşlarımıza ödüllerini takdim edeceğiz. Festivalimiz sonuna doğru ise Türk halk Müziği’nin güçlü sesi Ozan Ozanca, birbirinden güzel türkülerini hemşehrilerimiz için seslendirecek. 2 gün boyunca ilçemizde çeşitli dans grupları gösterileri düzenlenecek. Çocuklarımız için palyaço ekibi, oyun grupları ve farklı etkinlikler ve yarışmalar planladık. Çocuklarımız için bugüne kadar yapılmayan konseptte etkinlikler hazırladık. El emeği ile üretim yapan kadınlar, kadın girişimciler ve kadın kooperatiflerinin bir araya geleceği, Babadağ’ın yöresel yemeklerinin jüriler huzurunda ödüllü yarışacağı, 8 - 9 Temmuz tarihlerinde yapacak olduğumuz Babadağ Tanıtım Günleri El Emeği ve Girişimci Kadınlar festivalimize davetlisiniz. Aynı zamanda 2 boyunca sürecek olan etkinliğimizde; kadınlarımız için workshop eğitimleri, alışveriş stantları, dans grupları çocuklarımıza özel şişme oyun grupları, palyaço ekibi, rodeo oyunu ve canlı langırtın yanında birçok etkinliklerimiz de mevcut olacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün