Denizli Haber - 1925 yılında ‘Halk Kitap Sarayı’ olarak Çaybaşı'nda hizmet vermeye başlayan ve 1940 yılından itibaren ‘Halk Evleri’nin kolu olarak hizmetine devam eden kütüphane, 1950 yılından sonra halk kütüphanesi olarak faaliyetine devam etmişti. 1975 yılında mülkiyeti Bakanlığa ait olan İstiklal Caddesi'ndeki kendi binasına taşınan İl Halk Kütüphanesi, 2014 yılında binanın yapılan testler sonucu depreme dayanıklı olmaması sebebiyle yıkılmıştı.

3 AĞUSTOS’TA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Aynı yere yeni kütüphane binası yapımı, 2015-2023 yılları arasında yatırım programına alındı. Bin 80 metrekarelik modern kütüphane binasının yapımı, yaz aylarında tamamlandı. 3 Ağustos 2023'ten itibaren kütüphanenin kiralık binadan yeni binaya taşınma işlemi başladı. Tefrişat ve taşınma işlemleri tamamlanan modern kütüphane binası, bu hafta başında hizmet vermeye başlamıştı.

AÇILIŞA BAKAN ERSOY KATILACAK

Sarı “İthal Mermere Hayır!” Sarı “İthal Mermere Hayır!”

Öğrenciler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan kütüphanenin resmi açılışı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘100. Yılda 100 Yeni Kütüphane’ hedefi kapsamına yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kütüphanenin resmi açılışı için yarın Denizli’ye geliyor. Bakan Ersoy, saat 12.00’de Denizli 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi’nin açılışını yapacak.

HİERAPOLİS ANTİK KENTİ’NİN LANSMANI YAPILACAK

Denizli 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi’nin açılışının ardından Bakan Ersoy, UNESCO Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale’ye geçecek. Bakan Ersoy, saat 14.00’te Hierapolis Antik Kenti’nin basın lansmanını yapacak.

Editör: Tahir Aygün