SEVİM SAY - Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Çoban, corona virüsünü Bekilli sınırlarından içeriye sokmamak için her türlü mücadelenin verildiğini açıklarken, ilçede virüs vakasının görülmemesinin de sevindirici olduğunu söyledi.

Başkan Çoban daha virüs haberinin duyulmasıyla birlikte, belediye olarak aldıkları önlemleri şöyle açıkladı : “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde 81 il ve 922 ilçemizde PTT aracılığıyla hane başı 1.000 TL ödeme yapılacak  vatandaşların ödemelerini evlerinde yapmaları kararı aldık. Bu hususta vatandaşlarımızın PTT şubesine gitmemeleri ve evlerinde kalmalarını da anonslarla kendilerinden önemle rica ettik.”

“İLÇE PAZARINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDIK”

Hastalıkla etkin ve kararlı bir şekilde mücadele edilebilmesi için Bekilli ilçe pazarında yeni önlemler aldıklarını da belirten Başkan Çoban “Böylece Salı günü kurulacak olan pazarı durdurduk. Coronavirüs ilçemize şuan itibariyle uğramamıştır. Dışarıdan gelecek her türlü pazarcıların ilçemize girişi   kapatıldı. Sadece ilçemizde ikamet eden pazarcılara izin verilerek haftanın üç günü Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri kısmi olarak sürekli meyve ve sebze tezgahı açmaları sağlanacak. İnsanlarımız kalabalık ortamlar oluşturmadan, haftanın üç gününde ihtiyaçlarını temin edebilecek. Her mahallemize haftada bir gün pazar ihtiyaçlarını gidermeleri için tezgah açılacak. Hepimizin sağlıklı kalabilmesi için zorunlu haller dışında evde kalmamız gerektiğini kesinlikle unutmayalım. Bu salgını hafife almayalım” dedi.

“DEZENFEKTEN ÇALIŞMALIRIMIZ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR”

Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Çoban, Belediye ekipleri tarafından ilçedeki tüm mahallelerde dezenfeksiyon çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirtirken şunları söyledi : “Yaşlılarımızı korumak için başta biz kurallara uyalım. Corona virüs etkilenmelerinin önüne geçmek amacıyla ilçe ve mahallelerimizde yaşayan 65 yaş üstü yaşlılarımızın market alışverişlerine belediyemiz tarafından eleman ve araç verilerek her türlü yardımı yapıyoruz.  Belediyemize ulaşmak için 0 533 733 14 26 ve 0 258 791 20 13 numaralı telefonlardan aramanız yeterlidir. Ayrıca Denizli'nin Bekilli ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında ilçe Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan banklar geçici olarak kaldırıldı. Öte yandan Bekilli Belediyesi ekipleri, Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde kamusal alan ve toplu kullanım bölgelerini dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.”

“BEKİLLİ ARAÇLARI DEZENFEKTE VE KONTROL ALTINDA”

Bekilli’den Denizli’ye, Denizli’den Bekilli’ye gelen ilçe araçlarının da sürekli dezenfekte edildiğini ve araç hareketlerinin minimuma indirilip müşteri sayısının mesafeyi koruyacak şekilde de azaltıldığına dikkat çeken Başkan Çoban “Ayrıca ilçe girişlerinde araca binen ve araca inenler sürekli kontrolden geçiriliyor. Sağlık ekipleri tarafından sürekli ateşleri ölçülüyor. Yabancı araç girişlerini önlemek için polis ve askerimiz de sürekli görevde” dedi.

Editör: TE Bilişim