Denizli Haber - Cumhur İttifakı’nın AK Partili Bekilli Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Çoban, ilçenin çevresini ve çehresini değiştirecek projelerini açıklamaya devam ediyor. Bekilli’de mevcut dönemde ilçenin gelişimine yönelik önemli yatırımlara, çalışmalara imza atan Çoban, yeni dönem için duyurduğu projelerde ilgi topluyor. Kayrak taşı başta olmak üzere, mermer yataklarıyla da öne çıkan Bekilli ile ilgili Kayrak Taşı İşleme Tesisi kuracaklarını belirten Çoban, projeyle ilgili detayları paylaştı.

Whatsapp Image 2024 03 23 At 11.30.23

“DÜNYAYA AÇILACAK, İSTİHDAM YARATACAĞIZ”

Bekilli’nin Kaderini Değiştirecek Proje Bekilli’nin Kaderini Değiştirecek Proje

Bekilli’nin kaliteli kayrak taşı madenlerine sahip olduğunu belirten Çoban, “Bekilli’miz gerçekten birçok özelliğiyle öne çıkıyor. İlçemizin ihtiyaçlarını gidermek, şehircilik ve daha birçok konuda yaptığımız yatırımlarla önemli bir aşama kaydettik. Yeni dönem içinde hazırlıklarımızı, projelerimizi vatandaşlarımızla paylaşıyor, talepleri de almaya devam ediyoruz. İlçemiz zengin, kaliteli, kayrak taşı madenlerine sahip.

Whatsapp Image 2024 03 23 At 11.30.23 (1)

Yapılarına, sunduğu benzersiz özelliklerine bakıldığında, ayrıca kalitesiyle de gerçekten dünya pazarında büyük rağbet görecek, madenlere sahibiz. Kayrak taşı, taş ev yapımında, iç ve dış duvar kaplaması olarak, şömine, barbekü, park, bahçe, fırın, baca gibi yerlerin kaplamasında sık sık kullanılır. Yıllarca koruma kapasitesine sahip olan bu taş, yaz aylarında soğuk, kış aylarında ise sıcak tutma özelliğine sahiptir.

Whatsapp Image 2024 03 23 At 11.30.24

Özel sektörümüzü de devreye sokarak, yeni dönemde ilçemizde Kayrak Taşı İşleme Tesisi kuracağız. İlçemizde ciddi bir istihdam alanı yaratacağımız gibi, iç piyasada çok sevilen ve tutulan Bekilli Kayrak Taşını dünya pazarına açacağız. Hem bölgemiz açısından ciddi bir gelir kapısı oluşturacak hem de Bekilli’mizin uluslar arası ortamda tanıtımına katkı koyacağız.

Whatsapp Image 2024 03 23 At 11.30.24 (2)

Bu projemizi çok önemsiyoruz. Saha çalışmalarını yaptık. Özel sektörümüzün de ilgisi gerçekten büyük oldu. Büyük oranda istihdam alanı yaratacak olmasını da ciddi anlamda önemsiyoruz. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Tahir Aygün