Denizli Haber - Belediye-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Sinan Özdemir, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamayla başkanlık görevinden ayrıldığını kamuoyuna ilan etti. Özdemir, açıklamasında bu kararı; devam eden toplu sözleşme sürecine zarar vermemek ve sendika üyelerinin önünü açmak amacıyla aldığını belirtti.
"TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNE ZARAR GELMEMESİ İÇİN"
Görevini bırakırken emekçinin haklarını ön planda tuttuğunu vurgulayan Sinan Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Şube genel kurulumuzda yol arkadaşlarımın, emekçi kardeşlerimin önünü açmak ve devam etmekte olan toplu sözleşme sürecine en küçük bir zarar gelmemesi adına istifa ediyorum. Bu görev; makamdan, unvandan, koltuktan ibaret değildir. Bu görev; sabahın ilk ışığında işe giden emekçinin alın teridir, soğukta, sıcakta, yağmurda çalışan işçinin onurudur, evine ekmek götürme mücadelesidir."
"BU BİR VEDA DEĞİL"
Görev süresi boyunca tek gayesinin işçinin hakkını korumak olduğunu belirten Özdemir, sendika çatısı altında çalışmanın kendisi için bir onur olduğunu ifade etti. Denizli’deki emekçilerden helallik isteyen Özdemir, mücadelesine farklı şekillerde devam edeceğini şu sözlerle dile getirdi:
"Bu bir veda değil, bu bir geri çekiliş hiç değil. Mücadele şekil değiştirir ama bitmez. Emek varsa, alın teri varsa, adalet arayışı varsa ben yine orada olacağım. Çünkü emek mücadelesi bir görevle başlar ama bir ömür boyu sürer. Bu bir son değil."
Sinan Özdemir'in istifasının ardından sendika yönetiminin izleyeceği yol haritasının yakın zamanda netleşmesi bekleniyor.





