Denizli Haber -Berberoğlu, projenin 2015 yılında gündeme geldiğini ve 2017'de tamamlanacağı sözü verildiğini belirtti. Ancak kompleksin 26,000 m2 alana sahip olacağı ve içerisinde sergi salonları, çok amaçlı salon, buz pisti, tenis kortu, cep sineması ve işyerleri bulunacağı halde hala tamamlanamadığını vurguladı.

detail-photo-fancybox-1

Ayrıca, proje için 55 milyon TL'nin üzerinde bir bütçe ayrıldığını, ancak şu ana kadar sadece 3te 2'lik kısmının tamamlandığını ve yüklenici firmanın projeden çekildiğini ifade etti. Bunun sonucunda, ödenen 45 milyon TL'nin proje açısından kabul edilemez olduğunu ve usulsüz bir şekilde 8 milyon TL'lik hakedişin yapıldığını dile getirdi.

detail-photo-fancybox-2

Berberoğlu, bugünkü kur değeri göz önünde bulundurarak proje için yapılan ödemelerin önemli bir miktar olduğunu ve şu anki ekonomik durumda projenin tamamlanmasının daha da maliyetli olacağını sordu. Ayrıca, İller Bankası'nın kredibilitesinin düşük olması nedeniyle projenin nasıl finanse edileceğini ve proje tamamlanmadan önce seçimlere yakın bir zamanda mı bitirilmeye çalışılacağını eleştirdi.

Son olarak, projenin vatandaşın gözünü boyamak için mi yapıldığına dair şüpheleri olduğunu ve bu durumu anlamakta zorlandığını ifade etti.

detail-photo-fancybox-3

Editör: Tahir Aygün