Denizli Haber - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Bedensel Engelliler Spor Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Para Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası, 18-19 Mart tarihlerinde Başiskele Spor Salonunda gerçekleşti. TBESF 2023 faaliyet programında yer alan, Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları bulunan Para Bilek Milli Takımı’nın da belirlenmesinde önemli rol oynayan şampiyonaya, 5 farklı kategoriden 94 bilek güreşi sporcusu katıldı.

DENİZLİLİ SPORCULAR 3 ALTINLA DÖNDÜ

Denizli’den şampiyonaya ferdi olarak dört sporcu katıldı. Serpil Salik 23 yaş üstü sağ kol +65 kg’da, Ahmet Abay 23 yaş üstü 85 kg sol kolda, Sevim Top 23 yaş altı 50 kg. sağ ve sol kolda Türkiye Şampiyonu oldu. Diğer bir sporcu Süleyman Gülnar ise 23 yaş altı 55 kg’da sol kol Türkiye ikincisi oldu.

İLMAN ŞAMPİYONLARI KUTLADI

Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonasında Denizli’yi başarıyla temsil eden sporcular ayağının tozuyla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’ı ziyaret etti. Şampiyonaya hazırlanmalarını ve altın madalyaya uzanan hikayelerini İlman’la paylaşan sporcular, hedeflerinin ayyıldızlı milli formayı giymek olduğunu belirtti. Elde ettikleri başarıdan dolayı sporcuları kutlayan İl Müdürü İlman, tesis ve antrenör konusunda her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

Editör: Tahir Aygün