Denizli Haber - Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem 10 şehirde büyük yıkımlara neden oldu. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açan depremlerde can kaybı sayısı 35 bini aştı. Depremin ardından binlerce vatandaş enkaz altından çıkarıldı. Depremin 9. gününde peş peşe gelen mucizeler umutları yeşertirken, 10. günde de çalışmalara aralıksız sürüyor.

228. SAATTE ÜÇ KİŞİ DAHA ÇIKARILDI

Antakya'da Oymak Sokak'taki Uğur Apartmanı'nın enkazından bir kadın ve iki çocuk depremin 228. saatinde sağ çıkarıldı.

226. SAATTE 74 YAŞINDAKİ KADIN KURTARILDI

Kahramanmaraş’ta depremin 10. gününde arama kurtarma çalışmaları devam ederken yeni bir mucize haberi geldi. 74 yaşındaki Cemile Kekeç, 226 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

222 SAAT DİRENDİ! 10. GÜNDE SAĞ OLARAK ÇIKTI

Kahramanmaraş’ta 42 yaşındaki Melike İmamoğlu depremin 10. günde sağ olarak kurtarıldı. 222 saat sonra kurtarılan İmamoğlu'nun bilincinin açık olduğu belirtildi.

İmamoğlu, ekipler tarafından ambulansa taşındı. İmamoğlu'nun yakınları gelen iyi haberle büyük sevinç yaşadı.

"4 CENAZE VARDI, ALMAYA ÇALIŞIYORDUK. İÇERDEN 'İMDAT' DİYE SES GELDİ"

İmamoğlu’nu canlı olarak kurtaran İNDAK ekiplerinden Alemdar Hasan Kılıç yaptığı açıklamada, “İlk günden beri buradayız. Artık son iki apartman kalmıştı, herkese cenazeleri teslim ediyoruz. Bizim de umudumuz yoktu. Allah’tan umut kesilmediğini bir kez daha gördük. Son tablayı kaldırdık, 4 cenaze vardı, almaya çalışıyorduk. İçerden 'İmdat' diye ses geldi. Ayaklarımızın bağı kesildi, sevinçten havaya uçtuk. Kontak kurduk. Aradığımız kişiydi. Sağlamdı. Dışardakilerden daha iyiydi. Anlatacak bir şey bulamıyorum. Kaç saat oldu. Yemeden içmeden toprak altında sapasağlam. Allah’a şükürler olsun” diye konuştu.

HIZLI ŞEKİLDE BİR SAATTE KOORDİNE OLDUK, ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN ÇABALARI GÖSTERDİK"

İNDAK ekibinden Yahya Bozkurt da şunları söyledi: “Depremin olduğu ilk gün ekibimiz intikal etti. Yoğun çalışmalar sonrası 11 canlı çıkardık, 70 tane de cenazemiz vardı. Teslim ettik. Son günleri yaşıyoruz. Birçok ekip ayrıldı. Biz de bölgede arkamızda cenaze bırakmak istemedik. Son cenazeyi teslim edene kadar acılarına ortak olmak istedik. Son 4 cenazemiz var ümidiyle girdik. Allah'ın hikmeti, Melike ablanın 'İmdat' sesini duyduk. Hızlı şekilde bir saatte koordine olduk. Biz elimizden gelen bütün çabaları gösterdik. Sağlık durumu gayet iyiydi. Söylediğimiz her şeye tepki veriyordu. Sorduklarımıza sağlıklı cevap veriyordu. Maalesef yanında eşi ve kızı da hayatını kaybetmişti. Rabbim bir daha acıları göstermesin.”

Melike İmamoğlu, tedavisinin gerçekleşmesi için Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

212 SAAT SONRA KURTARILDI

Adıyaman'da Merve Apartmanı'nın enkazından 77 yaşındaki Fatma Güngör, depremin 212. saatinde kurtarıldı.

AFAD, Gölcük Tersanesi ve jandarma ekipleri, Ali Taş Mahallesi'ndeki 7 katlı Merve Apartmanı'nın enkazından 77 yaşındaki Fatma Güngör'ü 212 saat sonra kurtardı.

209 SAAT SONRA GELEN MÜJDE

Son olarak Hatay'da 13 yaşındaki Berat Yücel, 209 saat sonra enkaz altından kurtarıldı. Berat'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Küçük çocuğun yakınları, Berat'ın depreme odasında yakalandığını, enkaz altında geçirdiği sürede ise kitap okuduğunu söyledi.

MUCİZE HABERLERİ ART ARDA GELİYOR! 209. SAATTE BABA KIZ KURTARILDI

Hatay’ın Antakya ilçesinde deprem afetinin 209. saatinde enkaz altından çıkarılan baba ve kızı umutları yeşertti. Babanın kurtarılmasının ardından kızı Fatma için ekipler harekete geçti. Enkazdan çıkarılan Fatma parmağını kaldırarak kelime-i şehadet getirdi. Asrın felaketinin 9. günde kurtarılan Fatma’nın sağ olarak kurtuluşu sevinçle karşılandı.

207 SAAT SONRA KURTARILDI

Adıyaman'da Merve Apartmanı'nın enkazından 45 yaşındaki Ramazan Yücel, depremin 207. saatinde kurtarıldı.

Editör: Tahir Aygün