Denizli Haber - Daha önce Denizli’nin Bozkurt ilçesine bağlı Sazköy Mahallesi’nde çekilen ve büyük beğeni toplayan ‘Okulum Açılsın’ belgesel filmine imza atan ünlü Yönetmen Jale İncekol, bu kez kadın emeğini öne çıkaran projeye imza attı.

KADINLAR KAMERA KARŞISINA GEÇTİ

Çekimleri yine Bozkurt ilçesine bağlı Sazköy mahallesinde gerçekleştirilen “Narperi’nin Bileziği” isimli film seyirci ile buluşuyor. Bozkurt Belediyesi’nin de sponsorluğunu üstlendiği uzun metraj dökümanter drama türündeki film, kadın emeğini konu alıyor. Filmin kamera önünde Bozkurt Kadın Kooperatifi üyesi 16 kadının yanı sıra ikisi profesyonel 6 oyuncu ve 10 gönüllü eğitimci yer aldı. Filmin galası, 14 Haziran 2022 Salı günü saat 19:30’da Denizli Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda yapılacak.

“KADINA VERİLEN DEĞER, GELECEĞE YAPILAN EN CİDDİ YATIRIMDIR”

Filmin çekimlerinde ev sahipliğini üstlenen ve büyük desteği olan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada  “Sevgili Yönetmenimiz Jale İncekol  burada daha önce ‘Okulum Açılsın’ belgesel projesine imza attı. Jale hanım gerçekten de çok kıymetli bir değer. Yine ilçemizde yaşayan kadınlarımız ile birlikte harika bir işe imza attılar. Kadın emeğini, kadının değerini öne çıkaran bir film. Bu konuda yönetmenimiz Jale İncekol’u özellikle tebrik ediyorum.

Bir toplumun huzurunda ailenin; bir ailenin mutluluğunda da kadının rolü çok büyüktür. Kadınların emeği ve katkısı olmadan hiçbir ülkenin sağlıklı bir şekilde gelişmesi, kalkınması, demokratikleşmesi mümkün değildir. Çünkü kadına verilen değer, geleceğe yapılan en ciddi yatırımdır. Başta Bozkurtlu kadınlarımız olmak üzere bu filmde emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Hemşerilerimi ve Denizlili vatandaşlarımızı filmimizi izlemeye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

TÜM VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ

Filmin ev sahipliğini ve sponsorluğunu üstelen Bozkurt Belediyesi’nin yanı sıra, Öğretmen Ayşegül Atakan ve TED Denizli Koleji de sponsor olarak destek verdi. Ayrıca filmin galasının sponsorluğunu Güney Ege Sanayi ve İş Adamları Dünyası Federasyonu (GESİFED) ve Denizli Soroptimist kulübü üstlendi.

Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde 14 Haziran Salı günü saat 19:30’da gösterime girecek olan “Narperi’nin Bileziği” filmi vatandaşlara ücretsiz olacak.

Editör: TE Bilişim