Denizli Haber - CHP Ankara ve İYİ Parti İzmir belediye başkanı adaylarını açıklarken, İYİ Parti'den gelen yanıt ise dikkat çekiciydi. İYİ Partili Tolga Akalın, "Bu akşam Tayyip Erdoğan'ın önüne kamuoyu yoklaması koysalar CHP'nin oy oranı yüzde 30'a çıktı diye, Tayyip Erdoğan mışıl mışıl uyur" şeklinde konuşarak, ittifak iddialarını reddetti ve CHP'ye göndermelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, Halk TV'de gündemi değerlendirirken, ittifak iddialarına yanıt verdi. Akalın, bu iddiaların sıfır olduğunu ve hiçbir şekilde gündemlerinde olmadığını belirtti. Ayrıca, AK Parti'nin İYİ Parti'yi yanına çekmek yerine taraflaştırmaya çalıştığını savundu ve Erdoğan'ın politik stratejisini eleştirdi.

Akalın, "İYİ Parti'yi karşıya itme stratejisi söz konusu. İYİ Parti'yi merkez pozisyondan çıkararak bir taraf haline getirmek istiyorlar. Türkiye'de 22 yıldır oluşan politik düzen Erdoğan tarafından inşa edilmiş bir düzen. Bizim yapmaya çalıştığımız 3. yol teşebbüsü, oluşturulmuş siyasi düzeni yıkıp yenisi kurmakla ilgili. Zor tabii, kolay da değil." şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

Editör: Tahir Aygün